QNAP TS-453A Review: Multimedia topper

Installatie

De installatie gaat zoals we gewend zijn van QNAP, net zoals bij de Qnap TS-563 is het eenvoudig om de NAS te installeren met de verschillende apps en functionaliteiten. Het is aangeraden om de NAS te installeren via de Qnap Qfinder software, via deze software is het mogelijk om het netwerk volledig te scannen, opzoek naar een QNAP apparaat. Wanneer er een systeem is gevonden, is het eenvoudig om de NAS te installeren via de wizard.

Aan het begin van de installatie worden er twee opties getoond, waaronder thuis gebruik en zakelijke gebruik, zoals de naam al aangeeft selecteer je de optie waarvoor de NAS bedoeld is. Bij de zakelijke installatie worden er een minimaal aantal apps geïnstalleerd. Deze keer installeren wij via de Home Use methode.

1

Na de setup start de installatie, dit is afhankelijk van de configuratie, en de apps welke geselecteerd zijn. Over het algemeen neemt de installatie ongeveer 15 tot 20 minuten met daarbij alle opties opgegeven.

De eerste stap is het configureren van een account, hiervoor is de NAS naam en een wachtwoord vereist. Het standaard account is admin, via het admin account is het mogelijk om meerdere accounts aan te maken.
NAS-2De NAS beschikt over 4-bays, hierdoor zijn er veel configuratie mogelijkheden. Tijdens de test hebben wij de NAS ingericht als een RAID 1 station met 2 WD Green schijven van 2TB. Let wel tijdens de configuratie op het vinkje voor de opslagruimte voor snapshots. Standaard wordt er 20 procent vrijgehouden voor snapshots. 
Nas-4

De setup is behoorlijk eenvoudig, vooral als het gaat om een media setup. Tijdens de zakelijke setup zijn er meer configuratie mogelijkheden, aangezien de TS-453A vooral is gericht op de media hebben wij de installatie uitgevoerd met de standaard media-apps.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-453A:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-453A
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelSamsung ontkracht geruchten overname Tidal
Volgend artikelWhatsapp update oplossing voor problemen met opslagruimte
review-qnap-ts-453aDe QNAP TS-453A is een nieuwe NAS van QNAP welke zich voornamelijk richt op de multimedia functionaliteiten. Met de TS-453A NAS krijg je veel voor het geld. Bekijk de review van de QNAP TS-453A. QNAP TS-453A Review De QNAP TS-453A is een NAS welke beschikt over een...

1 REACTIE

  1. Was net voornemens om deze NAS aan te schaffen naast mijn huidige DS214PLAY. Maar las toch wat nadelen. Zo zou Kodi ineens niet meer ondersteunt worden en is verwijderd. en wordt de HD Player (tijdelijk) verwijderd. . Voor een multimedia NAS een groot minpunt en nu twijfel ik over aanschaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in