QNAP TS-453A Review: Multimedia topper

Conclusie

Qnap heeft met de TS-453A een prima NAS op de markt gezet welke voor het grootste deel is gericht op het media gebruikt, dat neemt zeker niet weg dat de TS-453A ook prima is te gebruiken voor de zakelijke markt, door de snelle processor en de flinke capaciteit qua RAM is de NAS behoorlijk snel, en ook encryptie wordt prima ondersteund.

Qnap-TS-453A-2

Nadelen zijn er nauwelijks, QNAP heeft met de TS-453A een prima NAS op de markt gebracht, in vergelijking met bijvoorbeeld de TS-563A merk je wel dat de 453A meer is gericht op het media gebruik. Enkele voordelen zijn onder andere de dual HDMI uitgang en de afstandsbediening welke prima werkt in combinatie met QNAP HD Station. Er wordt ook een afstandsbediening meegeleverd met de NAS, uiteraard is het ook mogelijk een smartphone of tablet te gebruiken als remote.

Qnap-TS-453A-4

Verder is qua software het virtualisatie platform intressant, hiermee is het eenvoudig om bijvoorbeeld Ubuntu te installeren, via de HDMI uitgang kan het Linux systeem afzonderlijk worden aangestuurd.

Zeker gezien de multimedia functionaliteiten is de NAS geschikt in de thuis omgeving, 4K streamen gaat zonder problemen. Ook voor de zakelijke markt is de NAS prima te gebruiken.

Zowel voor de consument als de zakelijke omgeving is de NAS intressant, zeker gezien de mogelijkheid voor Linux en virtualisatie is er ook in de zakelijke omgeving veel mogelijk.

Wel is het jammer dat het prijs verschil tussen het 4GB en 8GB model behoorlijk hoog is. Uiteraard is het ook eenvoudig om zelf het geheugen uit te breiden.

Inhoudsopgave

Bekijk de voorgaande pagina’s van de Qnap TS-453A review:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-453A
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelSamsung ontkracht geruchten overname Tidal
Volgend artikelWhatsapp update oplossing voor problemen met opslagruimte
review-qnap-ts-453aDe QNAP TS-453A is een nieuwe NAS van QNAP welke zich voornamelijk richt op de multimedia functionaliteiten. Met de TS-453A NAS krijg je veel voor het geld. Bekijk de review van de QNAP TS-453A. QNAP TS-453A Review De QNAP TS-453A is een NAS welke beschikt over een...

1 REACTIE

  1. Was net voornemens om deze NAS aan te schaffen naast mijn huidige DS214PLAY. Maar las toch wat nadelen. Zo zou Kodi ineens niet meer ondersteunt worden en is verwijderd. en wordt de HD Player (tijdelijk) verwijderd. . Voor een multimedia NAS een groot minpunt en nu twijfel ik over aanschaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in