QNAP TS-453A Review: Multimedia topper

De QNAP TS-453A is een nieuwe NAS van QNAP welke zich voornamelijk richt op de multimedia functionaliteiten. Met de TS-453A NAS krijg je veel voor het geld. Bekijk de review van de QNAP TS-453A.

Qnap-TS-453A-9

QNAP TS-453A Review

De QNAP TS-453A is een NAS welke beschikt over een aantal interessante functionaliteiten. Intern is er een Intel Celeron chipset gebruikt, ook is er tot 8GB aan RAM mogelijk, QNAP verkoopt een 2GB en 4GB exemplaar, het RAM geheugen wat wordt gebruikt is SODIMM DDR3L 1600.

De TS-453A wordt aangedreven door de nieuwste quad-core Intel Celeron procesor, hierdoor is het mogelijk om 1080p en 4K video real-time te transcoderen vanaf de TS-453A naar een HD of 4K beeldscherm/ TV.

Qnap-TS-453A-3

Er zijn een aantal extra functionaliteiten aanwezig op gebied van multimedia, aan de achterzijde van het apparaat is er een dubbele HDMI uitgang aanwezig, hiermee is het eenvoudig om de media uit te breiden naar een TV of beeldscherm.

Qnap-2

Virtualisatie techniek

Qnap heeft opnieuw de QTS techniek toegepast, hiermee is het mogelijk om de virtualiseren op de NAS. Sluit eenvoudig een toetsenbord, muis en HDMI-beeldscherm aan op de TS-453A, en gebruik het Linux Desktop, hiermee kan de QNAP NAS tevens dienen als een volwaardige desktop computer. Het is uiteraard ook mogelijk om het Linux Desktop systeem te bedienen als een extern bureaublad.

Beschikbaarheid

De Qnap NAS wordt momenteel verkocht voor een gemiddelde prijs van 500-540 euro, hiervoor krijg je het 4GB model met een Intel Celeron. Zeker gezien de media functionaliteiten en het complete feature pakket een prima prijs, gezien de concurrentie.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-453A:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-453A
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelSamsung ontkracht geruchten overname Tidal
Volgend artikelWhatsapp update oplossing voor problemen met opslagruimte
review-qnap-ts-453aDe QNAP TS-453A is een nieuwe NAS van QNAP welke zich voornamelijk richt op de multimedia functionaliteiten. Met de TS-453A NAS krijg je veel voor het geld. Bekijk de review van de QNAP TS-453A. QNAP TS-453A Review De QNAP TS-453A is een NAS welke beschikt over een...

1 REACTIE

  1. Was net voornemens om deze NAS aan te schaffen naast mijn huidige DS214PLAY. Maar las toch wat nadelen. Zo zou Kodi ineens niet meer ondersteunt worden en is verwijderd. en wordt de HD Player (tijdelijk) verwijderd. . Voor een multimedia NAS een groot minpunt en nu twijfel ik over aanschaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in