Review: Asustor 3102T NAS

Asustor heeft vrij recent de nieuwe T reeks op de markt gebracht, de nieuwe T-reeks beschikt over een aantal goedkopere systemen welke uiteraard beschikken over verschillende specificaties, waaronder de nieuwe Asustor 3102T

Asustor-AS1002T-1

Tijdens de test beoordelen wij de nieuwe Asustor AS3102T, een zuinig NAS met 4K mogelijkheden en een lokale HDMI output welke ondersteuning voor 1080P met audio en 4K. De Asustor AS3102T wordt aangedreven door de Intel Celeron dual core processor in combinatie met 2GB aan RAM.

De Asustor AS3102T maakt volgens de fabrikant leessnelheden mogelijk van meer dan 110 MB/s en schrijfsnelheden van meer dan 112 MB/s onder een RAID 1 configuratie. Asustor maakt voor het eerst gebruik van dual-channel geheugen, hierdoor wordt 4K zonder probleem afgespeeld.

Het beschermen van de data is belangrijk, zo ook bij Asustor. De AS31 serie apparaten bevatten ingebouwde encryptie mechanismen, hierdoor is het mogelijk om de data compleet te beschermen.

Multimedia

Door de ingebouwde HDMI poort is het mogelijk om verschillende media content te tonen op de TV. Door de HDMI poort is het mogelijk om de films, televisieseries, muziek en foto’s in een hoge resolutie te tonen op de NAS. In de praktijk gaat dit zeer snel en is er met 4K content nauwelijks een hapering te zien in het beeld.

Beschikbaarheid

De prijs is interessant, zo wordt de NAS verkocht voor ongeveer 280,00 euro. Zeker gezien de snelle processor en uitgebreide mogelijkheden een prima bedrag.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS3102T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelZiggo stopt met Ziggo Bapp applicatie
Volgend artikelNieuwe 5,8-inch iPhone met AMOLED scherm komt in 2017

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here