Review: Asustor 3102T NAS

Asustor AS3102T

Asustor is voor vele een onbekend merk, maar met het bedrijf zit het wel goed. Asustor is een dochteronderneming van Asus en is opgericht door een aantal QNAP medewerkers. De afgelopen periode heeft Asustor een flinke groei doorgemaakt wat betreft de hardware en software.

Versie 2.5.3 van Asustor is inmiddels de meest recente versie van het ADM Systeem. Versie 2.6.0 staat ook op de planning, hiervan is inmiddels een bèta beschikbaar, in deze review gaan wij tevens kort in op de ADM 2.6 versie, de nieuwe versie van Asustor beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten.

De Asustor AS3102T heeft ruimte voor twee SATA schijven, ook is het mogelijk om SSD’s te gebruiken. Aan de achterzijde van de NAS zijn er twee USB poorten aanwezig en een HDMI uitgang, deze dient voor de media functionaliteiten.

Asustor-AS3102T

Doordat er twee schijven aanwezig zijn is het mogelijk om de AS3102T in te richten als RAID systeem, hiervoor kan Raid 1 en Raid 0/1 gebruikt worden. Met Raid 1 zal er een exacte kopie gemaakt worden op de twee schijf van het apparaat, indien er problemen zijn met één van de schijven blijft de NAS zijn werkt doen. Indien je meer RAID mogelijkheden wil gebruiken ben je beter af met de AS3104T NAS, dit is de grotere variant welke beschikt over 4-bays, hiermee zijn er meer RAID functionaliteiten mogelijk.

Asustor-AS3102T-4

Specificaties

Qua specificaties zit het wel goed, intern is er 2GB aan dual-channel RAM te vinden, bij een NAS komt dual-channel nauwelijks voor. De CPU welke is gebruikt is afkomstig van Intel, het gaat hierbij om een nieuwe Intel Celeron 1.6Ghz Dual Core processor, deze processor beschikt over een geïntegreerd AES-NI hardware versleutelings- mechanisme.

De interne RAM capaciteit van 2GB is niet uit te breiden, maar voor de functionaliteiten is 2GB prima. Er is een bruto capaciteit beschikbaar van 16TB, de capaciteit kan verschillen volgens de RAID types welke worden gebruikt.

Aan de achterzijde van de NAS is één gigabit aansluiting aanwezig, en tweemaal USB 3.0, ook een HDMI output mag zeker niet ontbreken.

Asustor-AS3102T-3

De voorzijde is uitgerust met één USB 3.0 aansluiting, hierdoor zijn de aansluitingen aan de voorzijde beperkt, maar over het algemeen voldoende. Een nadeel is wel dat de aan/uit aansluiting aan de achterzijde is geplaatst, over het algemeen zet je de NAS maar één keer aan. Maar een aan/uit aansluiting aan de voorzijde was praktischer geweest.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS3102T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelZiggo stopt met Ziggo Bapp applicatie
Volgend artikelNieuwe 5,8-inch iPhone met AMOLED scherm komt in 2017
review-asustor-3102tDe AS3102T NAS van Asustor is een prima NAS gericht op de consument en de multimedia gebruiker. Zo beschikt de AS3102T NAS over vele multimedia functionaliteiten, en is er een behoorlijk snelle Intel processor te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in