Review: Asustor 3102T NAS

Conclusie

Asustor komt steeds dichter bij de concurrentie, het bedrijf maakt in een korte tijd zeer grote stappen op gebied van hardware en software. De Asustor AS3102T is hier een goed voorbeeld van. De NAS heeft de beschikking over prima hardware en is vooral goed te gebruiken voor de multimedia functionaliteiten. Wel zal het een goede extra software functionaliteit zijn als er widgets zullen verschijnen voor het startscherm van de ADM software. Vanuit Asustor hebben we vernomen dat er widgets zullen verschijnen in een toekomstige update.

Asustor-AS1002T-1

XBMC/ Kodi is zonder probleem te gebruiken op de NAS, ook qua 4K content is er voldoende snelheid aanwezig.

Asustor AS3102T

Asustor heeft de NAS vooral gericht op de consument welke geïnteresseerd zijn naar het mediagebruik of de snelle werking van de NAS. Een goedkoper alternatief is de Asustor AS1002T welke wij eerder hebben getest tijdens een review. Deze goedkopere variant is niet gericht voor media, en daarom is de AS3102T een prima product.

Qua snelheid zit het wel goed, dit komt vooral door de aanwezigheid van de Intel Celeron 1.6Ghz Dual Core, zeker voor een NAS is het een bijzonder krachtige processor. Qua aansluitingen zit het prima in orde, zo is er een HDMI 1.4B port te vinden en is er een USB 3.0 aansluiting.

Voor de Surveillance Station zijn er ook mogelijkheden, zo is het mogelijk om in totaal vier camera’s te beheren via de Asustor AS3102T zonder extra betaling, vier licenties zijn standaard aanwezig.

Wel is het jammer dat de interne RAM capaciteit niet uitbreidbaar is en het ontbreken van de hot-swappable mogelijkheid, om zo eenvoudig schijven te wisselen. Over het algemeen, en zeker gezien de prijs een prima NAS welke beschikt over zeer goede specificaties en is voorzien van vele functionaliteiten.

Zeker in vergelijking met de concurrentie is de AS3102T een van de betere oplossing gericht op de media en de functionaliteiten. Bij de concurrentie is er nauwelijks een NAS te vinden met een Intel Celeron Dual-Core CPU, HDMI Ouput, IR en USB 3.0 etc.

Bekijk hier het overzicht waar de NAS te koop is.

Inhoudsopgave

Bekijk de voorgaande pagina’s van de AS3102T NAS Review:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelZiggo stopt met Ziggo Bapp applicatie
Volgend artikelNieuwe 5,8-inch iPhone met AMOLED scherm komt in 2017
review-asustor-3102tDe AS3102T NAS van Asustor is een prima NAS gericht op de consument en de multimedia gebruiker. Zo beschikt de AS3102T NAS over vele multimedia functionaliteiten, en is er een behoorlijk snelle Intel processor te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in