Ransomware voor Mac OS X actief

Vele hebben het altijd over dat er geen virusscanner is vereist voor Mac OS X, in de praktijk is dat onjuist. Al langere tijd zijn er virussen te vinden voor Mac OS X, deze week verscheen er een gevaarlijk ransomware virus. 

Mac-OS_X

Ransomware is al langere tijd te vinden op de Windows systemen. Bij ransomware zet malafide software het systeem van de gebruiker op slot, daarna wordt er een melding getoond dat het systeem weer werkt nadat er is betaald. Ook is er een variant aanwezig waarmee de bestanden worden encrypt.

De malware is meegekomen via Transmission, een populair computerprogramma waarmee het mogelijk is om BitTorrent bestanden te kunnen downloaden. Doordat de malafide software gebruikmaakte van een legitieme digitale handtekening, is de ransomware niet ontdekt door de beveiliging van Apple.

Gebruik je Transmission?

Maak je gebruik van Transmission, dan is het aangeraden om de controleren welke versie er is geïnstalleerd. De mogelijk besmette versie is 2.90, inmiddels is er een update beschikbaar naar versie 2.91, het advies is om deze update te installeren.

Vorig artikel75 miljoen verwijderverzoeken per maand voor Google
Volgend artikelVideo: Zo heeft Samsung de Galaxy S7 waterdicht gemaakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in