Apple onthult nieuwe 9,7-inch iPad Pro

Apple heeft de nieuwe iPad aangekondigd tijdens het Apple evenement. De nieuwe iPad is een kleinere variant van de iPad pro en heeft een formaat van 9,7-inch. Deze kleinere versie van de iPad Pro heeft hetzelfde formaat als de iPad Air, maar is wel voorzien van krachtige hardware en de functionaliteiten welke aanwezig zijn bij de iPad Pro. 

ipad-pro-klein

Al enkele maanden gaan er geruchten over de nieuwe iPad. De nieuwe 9,7-inch iPad Pro gebruikt de technieken welke ook aanwezig zijn bij de nieuwe iPad Air, hierdoor is er een betere helderheid aanwezig, ook reflecteert het scherm minder. Uiteraard heeft de iPad pro ook een viertal speakers rondom de behuizing.

Het apparaat is voorzien van een 9,7 inch-scherm en weegt 500 gram. Onder de motorkap is er een A9X chip te vinden met 4GB aan RAM en een Smart Connector om eventueel accessoires eenvoudig aan de iPad te koppelen. Qua opslagruimte is er keus tussen een 32GB of 128GB variant.

9.7-inch-ipad-pro

Aan de achterzijde is er een 12 megapixel-camera aanwezig welke in staat is om 4K video’s te maken. Aan de voorzijde is er een FaceTime camera te vinden.

Beschikbaarheid 9,7-inch iPad Pro

De kleinere iPad Pro zal waarschijnlijk op de markt komen voor een bedrag van 599 euro. De 128GB-versie heeft ondersteuning voor 4G en is daarmee duurder. Hiermee is de iPad 100 euro duurder dan de iPad Air 2. De iPad Pro is in de VS vanaf 24 maart te pre-orderen. Vanaf 31 maart is de tablet ook in de winkel te koop. Wanneer de tablet naar Nederland komt is vooralsnog onbekend.

Vorig artikelHTC 10: 3000mAh accu en LCD scherm
Volgend artikeliPhone SE: Goedkopere iPhone met high-end specificaties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in