iOS 9.3 beschikbaar als download voor iPhone en iPad

Apple heeft zojuist een nieuwe versie van iOS uitgebracht, het gaat hierbij om versie iOS 9.3. De nieuwe versie brengt veel nieuwe mogelijkheden met zich mee en is vanaf vandaag beschikbaar voor de iPhone en iPad. 

night-shift-ios-9-3

De update brengt diverse nieuwe functies, waaronder het schermdimmende Night Shift, deze weergave geeft een nachtmodus waarbij het in de avond prettiger kijken is op het scherm met weinig licht.

Night Shift werkt alleen bij onderstaande modellen:

  • iPhone 5s, iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus
  • iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4
  • iPad Air, iPad Air 2
  • iPad Pro

iOS 9.3 brengt daarnaast ook enkele verbeteringen met zich mee gericht op de WiFi assistentie. Met deze functionaliteit wordt de iPhone omgezet naar 3G of 4G als de WiFi traag is. Met een tellertje in de instellingen is te zien hoeveel data er is gebruikt wanneer de WiFi assistentie is ingeschakeld.

Standaard apps

Veel standaard apps zijn ook verbeterd, de notitie app welke standaard aanwezig is heeft TouchID ondersteuning, de gezondheid app heeft een nieuwe interface gekregen. Enkele apps hebben ook toevoegingen gekregen voor de 3D touch ondersteuning, het gaat hierbij om de App Store, gezondheid app en de aandelen en kompas app.

iOS-9-3-Gezondheid-app

iOS 9.3 downloaden

De nieuwe update is later vandaag te downloaden voor de iPhone en iPad. Via het instellingen menu is het mogelijk om handmatig te updaten. iOS 9.3 is beschikbaar voor minimaal de iPhone 4S en iPad 2. Vanwege de drukte op de server kan het even duren voordat de download op de iPhone zal starten.

Vorig artikeliPhone SE: Goedkopere iPhone met high-end specificaties
Volgend artikelApple Watch wordt binnenkort goedkoper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in