Review: TP-Link EAP220 Access Point

WiFi is tegenwoordig steeds belangrijk, steeds meer applicaties, programma’s en diensten gaan over WiFi, een snel en stabiel netwerk is daarom zeer belangrijk. Niet alleen in het huis, maar ook op bijvoorbeeld het terras of in de tuin moet het netwerk goed snel zijn, zodat er geen onderbrekingen zijn of een slecht netwerk. 

TP_LINK_EAP220-1

Op dit moment niet tevreden met het WiFi netwerk? Met de TP-Link producten komt daar verandering in.

TP-Link EAP220

Tijdens de test hebben wij gebruik gemaakt van tweemaal de EAP 220 van TP-Link. Dit zijn compacte access points welke zowel via de voeding als PoE van stroom voorzien kunnen worden.

De EAP220 is vooral gericht op de zakelijke markt, maar is ook prima voor de consument te gebruiken, het voordeel van de EAP220 is de eenvoudige montage en de eenvoudige interface, waardoor er nauwelijks IT kennis is vereist voor een goede werking.

EAP controller

De EAP220 werkt in combinatie met de EAP controller software, met deze controller is het mogelijk voor beheerders om eenvoudig honderden EAP’s vanuit één portal te beheren. Ook is de EAP220 volledig naar eigen wens te configureren via de controller software, het grootste voordeel van de EAP software is dat er geen fysieke controller vereist is, de EAP software center maakt gebruik van de controllers. De cliënt is eenvoudig te installeren op de computer.

Waarom een access point?

De voornaamste reden om een access point aan te schaffen is echter het creëren van een betere dekking van je netwerk. Je kunt hierbij natuurlijk denken aan de bovenste verdieping of de tuin. Vooral bedrijven is een access point vooral een vereiste aangezien de capaciteit hoger is in vergelijking met een thuis omgeving.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de TP-Link EAP220:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De TP-Link EAP220
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
8
Mogelijkheden
8
Software
9
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikelHuawei P9 krijgt high-end camera van Leica
Volgend artikelHTC 10 Mini met Snapdragon 823 komt mogelijk in september
review-tp-link-eap220-access-pointDe EAP220 is een product dat doet wat het moet doen, vooral in vergelijking met de standaard Ziggo setup is het uitbreiden van het dekkingsgebied succesvol en eenvoudig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in