Review: TP-Link EAP220 Access Point

Installatie

Het installeren is eenvoudig, in vergelijking met access point waarbij een fysieke controller vereist is is de installatie van de EAP220 zeer eenvoudig. Via enkele eenvoudige stappen is het mogelijk om de EAP220 te installeren.

De eerste stap is het selecteren van een juiste regio:

TP-Link2

De wireless settings zijn tijdens de setup minimaal, later in de configuratie van de Access point is er meer mogelijk, en is het mogelijk om de Access Points op individueel niveau volledig te configureren. Tijdens de installatie dient er een SSID name opgegeven te worden inclusief een WPA2-PSK wachtwoord.

TP-Link3

Standaard is er één account aanwezig welke gebruikt kan worden als admin. In de controller software is het later mogelijk om meerdere accounts te configureren.

Tp-Link-4

Via de EAP controller software is het mogelijk om voor het eerst met de eerder aangemaakte gegevens in te loggen. Hiermee is het mogelijk om de admin portal te beheren, en de AP individueel te configureren.

TP-Link-7

Configuratie EAP220

De meest recente software van de EAP controller is 2.0.3. Om de EAP220 APs voor het eerst te configureren dien je deze vanuit de EAP controller te connecten, nadat de controller zijn toegevoegd kunnen deze via de webpagina van de access point volledig ingericht worden.

TP-Link-13

Via het IP adres van de controller is het mogelijk om in te loggen in de portal van de AP. Uiteraard is het ook mogelijk om via de EAP controller zelf de AP te configureren. Belangrijk voor een goede en stabiele configuratie is het op een correct juiste wijze configureren van de controller en de access points.

Begin goed en selecteer een fallback IP address en gebruikt een static IP, een IP adres vanuit de DHCP werkt ook, maar met een static IP adres is het zeker met uitbreiding flexibeler.

De ratio is belangrijk voor een goede werking, via de settings is het mogelijk om zowel het bereik van het 2,4Ghz als 5Ghz signaal te configureren. De mode is te configureren naar verschillende mogelijkheden, wij hebben ervaren dat de 802.11b/g/n mix het beste werkt op het netwerk waarop wij de AP’s hebben getest.

De juiste channel instellingen zijn afhankelijk van de omgevingen, wanneer er veel WiFi signalen worden uitgezonden is het verstandig om via een channel detector de juiste channel te vinden met de minste storing, voor woonwijken, of gebieden met nauwelijks storende WiFi zenders is ‘Auto’ aangeraden.

TP-Link-Ratio

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de TP-Link EAP220:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De TP-Link EAP220
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
8
Mogelijkheden
8
Software
9
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikelHuawei P9 krijgt high-end camera van Leica
Volgend artikelHTC 10 Mini met Snapdragon 823 komt mogelijk in september
review-tp-link-eap220-access-pointDe EAP220 is een product dat doet wat het moet doen, vooral in vergelijking met de standaard Ziggo setup is het uitbreiden van het dekkingsgebied succesvol en eenvoudig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in