FBI biedt op grote schaal hulp bij inbreken op iPhones

Opnieuw heeft de Amerikaanse recherchedienst FBI hulp aangeboden bij het inbreken in iPhones en andere mobiele apparaten. De FBI heeft een manier gevonden waarmee het mogelijk is om de iPhones te ontgrendelen. 

iPhone_6_PLUS_preview_MG_1875-1500x1000

Nu de FBI erin is geslaagd om de iPhone 5C van een terrorist te kraken heeft de FBI de methode ook aangeboden aan andere politiediensten in de VS. Al sinds februari is er een flinke discussie ontstaat over het kraken van de iPhone tussen Apple en FBI. Buiten Apple om heeft de FBI inmiddels een oplossing gevonden.

Op dit moment biedt de FBI actief hulp aan voor het ontgrendelen van de iPhones. Om iPhones te kunnen kraken, maakt de FBI waarschijnlijk gebruik van een nog onbekend beveilingslek in het iOS systeem

Tot het moment dat het veiligheidslek open staat is het voor de Amerikaanse politie eenvoudig om de iPhones te kraken en de gegevens veilig te stellen, daar wordt op dit moment ook op een grote schaal gebruik van gemaakt.

Techniek

Veel belangrijke ontwikkelaars bij Apple denken dat de techniek welke de FBI nu gebruikt zal openbreken, waarschijnlijk zal dit ook gaan uitlekken. Zodra duidelijk is waar het lek zit, zal Apple dit zo snel mogelijk dichten. Forensisch expert Jonathan Zdziarski verwacht dat de techniek maar enkele weken tot maanden gebruikt kan worden.

Vorig artikel‘Nokia komt rond de zomer met eerste Android smartphone’
Volgend artikelIct-dienstverlener RoutIT overgenomen door KPN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in