Wix: Zonder kennis websites en webshops maken

Wix is een bekend platform waarmee het mogelijk is om op een eenvoudige en snelle manier een website live te zetten. Met Wix is veel mogelijk, zo zijn er verschillende templates beschikbaar voor de websites en zijn er verschillende plugins beschikbaar. Maar is het in de praktijk echt zo makkelijker?

Wix

Wix is op dit moment een van de populairste diensten waarmee het eenvoudig mogelijk is om websites te ontwikkelen. Zonder kennis is het mogelijk om een website te ontwikkelen, zo kan je zonder enige kennis van HTML, CSS of PHP een moderne website live brengen voorzien van de laatste technieken. Hierdoor is een website maken zeer eenvoudig.

Wix heeft verschillende varianten beschikbaar, waaronder de gratis Wix variant. Wel zijn hieraan een aantal nadelen ten opzichten van de betaalde pakketten. De gratis variant beschikt namelijk over advertenties, voor vele website beheerders is dit geen probleem.

Het grootste voordeel van Wix is dat de onderdelen en mogelijkheden worden ontwikkeld door een groot team, hierdoor verschijnen er regelmatig nieuwe functionaliteiten en templates.

Ook de afgelopen tijd heeft het team van Wix zeker niet stil gezeten, zo zijn er vele nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de dienst en is de hosting flink verbeterd. Mobiel verkeer wordt steeds belangrijk, daarom is het ook eenvoudig om een geoptimaliseerde mobiele versie te publiceren.

Werkt het echt zo makkelijk?

Jazeker, in de praktijk is het erg eenvoudig om een website in elkaar te klikken. Alles wat je in elkaar klikt is uiteindelijk ook zichtbaar op de website. Om te beginnen is het vereist om een account aan te maken, dit kan op basis van Facebook, Google Accounts of een Wix account. Na het inloggen kan je gelijk aan de slag met het maken van een website, dit kan via de knop; ‘Website maken’ welke zichtbaar is op de startpagina van de portal.

Direct valt op dat alles eenvoudig is ingedeeld en dat er voldoende functionaliteiten aanwezig zijn. In de Wix App market verschijnen regelmatig nieuwe applicaties welke kunnen worden toegevoegd aan de website, zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een event calendar te publiceren of een comments systeem. Maar ook het toevoegen van tabellen of het tonen van Instagram berichten is mogelijk, kortom de mogelijkheden zijn enorm.

Juiste template

Bij de start met het ontwerpen van een template is het mogelijk om uit verschillende categorieën een template te selecteren. Het is altijd mogelijk om een template te wijzigen.

Wix

Voor de test starten wij met de Pizza Restaurant template, zonder enkele aanpassing staat er al een behoorlijke template klaar om te gebruiken, zo zijn alle moderne functionaliteiten aanwezig en is het met de editor eenvoudig om de template te wijzigen.

Wix-2

Via de tekstvakken en sneltoetsen aan de zijkant is het eenvoudig om de template naar eigen wens te configureren, ook is het eenvoudig om nieuwe apps toe te voegen aan de template.

Wix-3

Een blog beginnen? Geen probleem, met enkele muisklikken kan je een blog in elkaar klikken.

Wix-4

Website elementen

Ook qua website elementen zijn er voldoende mogelijkheden. Het is onder andere mogelijk om eenvoudig een galerij toe te voegen, tabellen, muziek of video items. In de praktijk werkt dit eenvoudig en volledig zonder code.

Wix-5

In de praktijk werkt Wix zeer eenvoudig, en is het mogelijk om zonder enige kennis van HTML, CSS of PHP een website te ontwikkelen. De mogelijkheden zijn goed te noemen. Ook het hosting beheer neem je hiermee eenvoudig uit handen, aangezien Wix de hosting ook verzorgt.

Eenvoudige webshops

Webshop maken met Wix? met een eCommerce pakket is het eenvoudig. Hierdoor is het mogelijk om Wix ook als eCommerce platform is te zetten waardoor je op een relatief eenvoudige manier een webshop kan starten met vele mogelijkheden. Er zijn een aantal webshop template te vinden, via de eenvoudige eCommerce plugin kan je eenvoudig nieuwe producten toevoegen en beheren.

Wix-Stores

Er zijn voor de WixStores verschillende functionaliteiten aanwezig, waaronder een uitgebreid product en kortingsbonnen beheer. Ook is het mogelijk om verschillende betaalmethodes te activeren, waaronder Creditcards, Paypal en Offline betalen. Vooral voor kleine/ beginnende webshops is de WixStores een interessante functionaliteit, vrijwel alle functionaliteiten zijn erin verwerkt om een webshop te beheren.

Wix Shoutout

Met Wix ShoutOut is het eenvoudig om eenvoudig nieuwsbrieven en mails te versturen. De functionaliteiten welke je kan verwachten van e-mail marketing software zijn aanwezig, zo kan je eenvoudig contacten toevoegen, e-mail lijsten bijhouden en de nieuwsbrieven versturen.

De nieuwsbrief kan je via de editor eenvoudig aanpassen naar eigen wens of huisstijl. Via de eenvoudige items is het mogelijk om elementen toe te voegen in de nieuwsbrief, zoals buttons, video’s of een evenementen

Wix-email

Wat kost het betaalde pakket met hosting?

Er is een gratis variant van Wix, maar kent in deze vorm beperkingen, er zijn namelijk bij de gratis variant advertenties in beeld, is dit geen probleem dan kan je goed af met een gratis abonnement. Wie een eigen domeinnaam wil en de extra aanvullende opties komt uit bij een betaald abonnement. Er zijn verschillende opties in een aantal prijscategorieën :

  • Connect Domain: Gebruik van eigen domeinnaam, maar wel met advertenties. Met het Connect Domain pakket beschik je over 500MB aan opslagruimte en 1GB bandbreedte.
  • Combo Reclamevrij: Gebruik van eigen domeinnaam, zonder advertenties. Met het Combo pakket beschik je over 3GB aan opslagruimte en 2GB bandbreedte
  • Unlimited: Zoals de naam al aangeeft geeft dit abonnement recht op een onbeperkte bandbreedte, voor de opslag beschik je over 10GB aan opslag
  • eCommerce: Dit pakket is voornamelijk geschikt voor een eCommerce platform, met dit pakket heb je de mogelijkheid om een webwinkel te publiceren.

Bekijk de volledige informatie over Wix en de abonnementen op de website.

Vorig artikelClouddienst Dropbox gaat Windows XP niet langer ondersteunen
Volgend artikelHonor V8 beschikt over dubbele camera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in