360 graden livestreams mogelijk op YouTube

YouTube is vanaf vandaag begonnen met het uitzenden van nieuwe 360-graden livestreams. Al langere tijd gingen er geruchten rond over de nieuwe functionaliteit. Daarnaast is er nu ook ondersteuning te vinden voor spatial audio.  

youtube

Neal Mohan, CPO van YouTube, bevestigt de nieuwe 360 graden livestreams. De eerste keer dat de techniek in actie zal komen is tijdens Coachella.

Iedereen met de beschikking over een geschikt toestel of VR Headset kan de beelden bekijken, daarnaast is er uiteraard ook mogelijk om via de browser of app de beelden te kijken zodat je met de muis over het scherm kan slepen. YouTube lanceerde de ondersteuning voor 360-gradenvideo’s in maart 2015. Tot op heden waren er nog geen livestreams in 360-graden.

Google werkt daarvoor samen met bedrijven als VideoStitch en Two Big Ears, twe ebedrijven gericht op de 3D video en 3D audio.

Audio

De audio is ook aangepast voor de 360 graden video’s. Kijk je naar iemand welke bijvoorbeeld een geluidsinstrument bediend dan gaat het geluid harder en wordt de afstand en diepte goed hoorbaar.

Vorig artikelBeelink MiniMXIII TV Box: Ideaal als mediacenter
Volgend artikelAdobe Creative Cloud geeft problemen bij verwijderen QuickTime

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in