Google krijgt mogelijk recordboete van 3 miljard euro

Er staat een flinke recordboete van ruim drie miljard euro te wachten op Google, de boete is voor het misbruiken van de machtspositie van Google. 

Recordboete Google

De Europese Unie beschuldigt Google ervan dat het zijn eigen diensten prominenter in de zoekresultaten op Google weergeeft dan die van concurrenten. De Europese Commissie vindt het machtmisbruik.

De afgelopen jaren hebben Google en de Europese Unie regelmatig onderhandeld over een mogelijke schikking, volgens Reuters zou Google die pogingen hebben opgegeven. De boete zou volgende maand bekend gemaakt worden. De zoekgigant kan een boete verwachten van ongeveer 3 miljard euro. De boete zou een record zijn voor de Europese Commissie. Intel kreeg ooit een boete van 1,1 miljard euro opgelegd.

Google zou regelmatig in zijn zoekmachine resultaten van eigen diensten hoger plaatsen. Hierdoor doet de concurrentie van schade. Of Google daadwerkelijk de boete opgelegd krijgt zal komende maand duidelijk worden. Uiteraard kan Google ook nog tegen de aanklacht ingaan.

 

Vorig artikelGoogle gaat Flash in Chrome blokkeren
Volgend artikelOS X El Capitan 10.11.5 beschikbaar voor Mac

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in