Chinese recordcijfers zorgen voor groei op smartphonemarkt

In China is een behoorlijke groei zichtbaar voor de smartphonemarkt. In het eerste kwartaal van 2016 zijn er in China ruim 109,2 miljoen smartphones verkocht. In vergelijking met een jaar eerder een stijging van 19 procent.

iphone-6-458151

Groei op smartphonemarkt

Op de gehele smartphonemarkt wereldwijd is er een flinke groei zichtbaar van zes procent ten opzichten van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. 337,2 miljoen smartphones werden er verscheept, tegen 319,3 miljoen een jaar eerder. Zo heeft marktonderzoeksbureau GFK laten weten.

China was de enige markt met een flinke groei, ruim 19 procent. In West-Europa is het aantal fors gedaald met 6 procent naar 30 miljoen exemplaren. In Noord-Amerika is er een lichte stijging te zien van 4 procent naar 45,4 miljoen smartphones. Wel is de verwachting voor 2016 naar beneden bijgesteld omdat de groei wel aan het verminderen is, vooral in West-Europa.

China heeft afgelopen kwartaal vooral gezorgd voor de groei op de smartphonemarkt. Bij Apple was er een flinke daling te zien. Het marktaandeel van het Amerikaanse bedrijf daalde van 17,9 naar 14,8 procent. Chinese fabrikanten doen het goed, zo staan Huawei, Oppo en Xiaomi in de top vijf van de meestverkopende fabrikanten.

Vorig artikelApple trekt iOS 9.3.2 voor iPad Pro terug
Volgend artikelAdobe Spark: Gratis creative apps voor de iPhone en iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in