Voor het eerst sinds zes jaar tijd verlies voor Lenovo

Voor het eerst in zes jaar tijd heeft Lenovo een boekjaar afgesloten met verlies. Ook de omzet kromp in 2015. Zo heeft Lenovo donderdag laten weten tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. 

Lenovo-700

Lenovo is momenteel marktleider op de pc-markt en investeert behoorlijk in de smartphones en tablets. Voor het eerst in zes jaar tijd heeft Lenovo het boekjaar afgesloten met rode cijfers.

Lenovo heeft net zoals de andere fabrikanten last van de slechte PC markt, er worden steeds minder pc’s verkocht. Ook heeft het bedrijf het behoorlijk zwaar op de smartphonemarkt, aangezien de concurrentie ook zeker niet stil zal zitten op gebied van de ontwikkeling van de smartphones.

In totaal boekte het bedrijf een nettoverlies van 128 miljoen dollar in twaalf maanden tijd. Een jaar eerder werd er nog een winst weggezet van 829 miljoen dollar aan winst. De omzet daalde met 3 procent naar 44,9 miljard dollar.

De grote overnames en reorganisatiekosten hebben gezorgd voor flinke verliezen. De fusie tussen Lenovo en Motorola heeft het niet waargemaakt. Ook is er behoorlijk goed nieuws voor Lenovo. De serverhandel van Lenovo heeft een groei van ruim 7,3 procent neergezet met een omzet van 4,6 miljard dollar.

Vorig artikelHTC stopt met productie Nexus 9 tablet
Volgend artikelEnkele favoriete soundbars van Hificorner.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in