WatchOS 3 onthuld: Flinke verbetering en sneller

Apple heeft zojuist een nieuwe versie van watchOS onthuld tijdens het WWDC. Het gaat hierbij om versie 3. De nieuwe versie beschikt over een flink aantal verbeteringen en vernieuwingen, zo is het systeem vooral een stuk sneller en stabieler. 

Apple-Watch

watchOS 3 

WatchOS 3 is de derde versie van het OS welke gericht is op de Apple Watch, er zijn een tal van nieuwe functionaliteiten aanwezig in het nieuwe systeem.

Het gehele systeem zal sneller gaan werken, dit komt door een aantal flinke verbeteringen. Vooral op gebied van apps gaat de gebruikerservaring flink omhoog. Zo werken de third-party apps en standaardapps een stuk sneller op de Apple Watch.

watchos3

Naast de snelheids- verbeteringen zijn er nog meer nieuwe functionaliteiten aanwezig. Zo is het nu mogelijk om via een fysieke knop direct bij je favoriete apps te komen. Zo is het mogelijk om sneller bij je apps te komen welke dagelijks worden gebruikt. Het control center is ook nieuw, hierdoor is het mogelijk om net zoals bij iOS snel enkele instellingen te wijzigen. Over het algemeen zijn er ook meer instellingen aanwezig om de interface zo eenvoudig te wijzigen.

Watchfaces

Voortaan is het ook mogelijk om te swipen om snel van watchface te veranderen. Hierdoor is het mogelijk om de interface met een simpele swipe te veranderen.

Beschikbaarheid

apos3

Vanaf vandaag is de developer preview beschikbaar. WatchOS 3.0 zal voor alle Apple Watch devices beschikbaar komen komende herfst. Volgens Apple zorgt de update ervoor dat de Apple Watch als een compleet nieuw horloge zal aanvoelen.

Vorig artikelMicrosoft onthult dunnere Xbox One S console
Volgend artikelMacOS Sierra: Het nieuwe OS van Apple

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in