MacOS Sierra: Beschikbaarheid en interessante informatie

Apple heeft zojuist tijdens het WWDC de nieuwe Apple OS X versie uitgebracht. De nieuwe MacOS variant is beschikbaar voor de huidige Macbooks. Vanaf september is MacOS beschikbaar. Ook weten we nu dat Apple inderdaad de naam wijzigt van OS X naar macOS, wat al langere was te verwachten gezien de geruchten. 

macos-icloud-drive-580x375

MacOS Sierra beschikt over veel nieuwe functionaliteiten waaronder auto-unlock. Met deze functionaliteit is het mogelijk om je Mac eenvoudig te kunnen ontgrendelen. Met auto-unlock is het mogelijk om zonder het invoeren van een wachtwoord om in het systeem te komen, dit werkt in combinatie met een Apple Watch. Ook komt Apple Pay naar de Mac, wel heb je hiervoor TouchID op je iPhone of Apple Watch voor nodig.

Universal Clipboard

Univeral Clipboard is een nieuwe functionaliteit in MacOS. Met deze nieuwe functie is het mogelijk om universeel tekst te kopiëren van bijvoorbeeld een Mac naar een iPhone. Het klemboard is eenvoudig uit te wisselen tussen iOS en MacOS devices.

Beschikbaarheid

Vanaf september is MacOS Sierra beschikbaar. De ontwikkellaarsversie is vanaf vandaag beschikbaar voor de ontwikkelaars. De software is volledig gratis te downloaden voor alle Macs welke op dit moment beschikken over OS X El Capitan.

 

 

 

 

Vorig artikeliOS 10: Nieuws, releasedatum en downloads
Volgend artikeliOS 10: Beschikbaarheid en downloads

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here