macOS verklapt komst OLED-strip voor MacBook

Gister heeft Apple tijdens het WWDC de nieuwe versie van macOS aangekondigd. De komst van een OLED-strip, Touch ID en een 5K display zijn een stuk zekerder aangezien er een aantal API’s zijn opgedoken welke beschikken over informatie over de nieuwe componenten welke aanwezig zullen zijn.

macbook-pro-oledbalk-zijkant-hajek

Volgens geruchten zal Apple deze maand een nieuwe MacBook Air presenteren welke de beschikking heeft over een aantal vernieuwingen. De grootste vernieuwingen zullen we zien bij de nieuwe MacBook Pro, deze beschikt naar verwachting over een OLED-strip welke de huidige functieknoppen moeten gaan vervangen.

Functies als “IOHIDKeys”, “Usage_LED_Player1” en “KeyboardUsageMapKey” zijn opgedoken in de API, deze verwijzen alle naar nieuwe toetsen welke met LED werken en aan de functieknoppen gekoppen kunnen worden. Ook te vinden in IOKit is de aanwezigheid van een Touch ID sensor.

Maar er is meer opgedoken in de nieuwe versie, er zijn ook een aantal drivers opgedoken van de AMD Polaris 10 en 11 GPU’s. Deze beschikken over DisplayPort 1.3 ondersteuning zodat er een 5K scherm aangesloten kan worden. De kans is hierdoor aanwezig dat de nieuwe MacBook Pro ondersteuning zal bieden voor 5K schermen.

Vorig artikel‘Galaxy S7 en S7 Edge 25 miljoen keer verkocht’
Volgend artikelUitgebreide notificatie iOS 10 ook naar oudere toestellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here