Review: QNAP TS-531P NAS


De QNAP TS-531P is een nieuwe NAS met de beschikking over een aantal interessante functionaliteiten. De TS-531P is een NAS geschikt voor krachtige omgevingen en applicaties, en is daarmee vooral bedoeld voor de high-end gebruikers of de zakelijke markt. 

Qnap-TS531P NASDe 5-bay TS-531P is een krachtig quad-core netwerkopslagsysteem met de mogelijkheid tot uitbreiding, zo is er ondersteuning voor 10GbE en kan je eenvoudig de bays uitbreiden via een expansion module.

QNAP heeft voor de TS-531P een samenwerking gestart met Annapurna Labs. Het geheel wordt aangestuurd door een Annapurna Labs Alpine AL-314 quad-core 1,4 GHz ARM Cortex A15 processor ondersteund door 2GB of 8GB aam DDR3 RAM. Verder heeft de TS-521P veel mogelijkheden, waaronder hardware accelerated encryption en SSD cache support. Verbinding met een 10GbE netwerk is eenvoudig via een 10GbE SFP+ of 10GBASE-T PCI-Express uitbreidingskaart.Qnao-ts-531P-2

Software

Er wordt veel software standaard meegeleverd naast de standaard QTS software, waaronder Qsirch, Qsynx en Cloud Drive Sync en Container Station.

Beschikbaarheid

De QNAP TS-531P is vooral gericht op de zakelijke markt of de IT-er. Om deze reden ontbreekt er ook een HDMI uitgang, aangezien de QNAP TS-531P vooral voor de IT systemen is bedoeld, zoals Docker of Container Station. Er is een model met 2GB en 8GB beschikbaar. Het 2GB exemplaar is te koop voor ongeveer 520 euro, terwijl het 8GB exemplaar wordt verkocht voor gemiddeld 630 euro.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de QNAP TS-531P:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-531P
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here