Review: QNAP TS-531P NAS

Installatie

QNAP stopt veel tijd en ontwikkeling in de installatie van de systemen. Met de huidige systemen is het steeds makkelijker geworden om eenvoudig de NAS te configureren met de gewenste software componenten. Via de eenvoudige installatie-setup is het mogelijk om de NAS volledig naar eigen wens te configureren.

Wanneer het apparaat is voorzien van een correct IP adres is het mogelijk om de NAS eenvoudig te configureren via de setup. Het is aangeraden om hiervoor de QNAP Qfinder software te gebruiken, hierdoor kan je het netwerk scannen en zo de NAS eenvoudig configureren via de eenvoudige setup.

Via de installatiegids is het mogelijk om de installatie te starten van de TS-531P NAS:

Qnap-1

De installatie is te vinden in verschillende setting pagina’s, zo zijn er een aantal settings aanwezig welke tijdens de setup opgegeven kunnen worden. Het gaat hierbij om datum/tijd, netwerk, services en het algemene admin account. Ook zijn er settings aanwezig voor de schijf en RAID configuratie. Tijdens de setup is het mogelijk om de aanwezige schijven standaard te configureren met bijvoorbeeld een standaard RAID setup. Na de configuratie wordt het volume gesynchroniseerd.

Tijdens de setup zijn er een aantal settings aanwezig, na de eerste configuratie zijn alle opties zichtbaar in het configuratiescherm. Hierin kan je tevens extra accounts toevoegen, de netwerkdiensten configureren en applicaties configureren. De configuratiesetting zijn behoorlijk groot.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de QNAP TS-531P:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-531P
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelEen snelle smartphone zonder een nieuwe te kopen
Volgend artikelPokémon Go en valsspelen? Een blokkade voor altijd is mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in