Review: QNAP TS-531P NAS

Conclusie

QNAP heeft met de TS-531P een prima NAS op de markt gebracht welke geschikt is voor verschillende doeleinden. Vooral voor de zakelijke omgevingen is de QNAP TS-531P een geschikte NAS met veel mogelijkheden zoals 10GbE en een SSD-cache mogelijkheid.

Qnap-ts-531P-7Op gebied van virtualisatie zijn er enorm veel mogelijkheden, hierin blijft QNAP op een rap tempo in uitbreiden. Met bijvoorbeeld Docker en LXC is het mogelijk om een licht platform een stabiele virtualisatie omgeving te creëren in combinatie met container station.

De TS-531P biedt 4 ingebouwde Gigabit Ethernet poorten en heeft de mogelijkheid tot 10 Gigabit uitbreiding wat uiteraard zal zorgen voor een hogere snelheid binnen het netwerk. Hiervoor zijn de 10GbE SP+ of 10GBASE-T adapters beschikbaar.

Qnap-ts-531P-8

Snelheid

Op papier lijkt het dat QNAP de NAS heeft voorzien van een matige processor en dat Intel er met de winst vandoor gaat. Na de test komen wij hier zeker op terug, aangezien de AL-314 processor van Annapurna Labs behoorlijk goed werkt en stabiel draait. In vergelijking met de Atom chipsets is er nauwelijks verschil. Het voordeel van de Annapurna processor is de zuinigheid.

Zowel voor de consument als de zakelijke omgeving is de NAS interessant, zeker gezien de mogelijkheid voor Linux en virtualisatie is er ook in de zakelijke omgeving veel mogelijk.

Wel is het jammer dat het prijs verschil tussen het 2GB en 8GB model behoorlijk hoog is. Uiteraard is het ook eenvoudig om zelf het geheugen uit te breiden. Niet genoeg aan de vijf bays? Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om verschillende RAID-uitbreidingsmodules te koppelen zoals de UX-800P en de UX-500P.  De NAS kan worden uitgebreid tot maximaal 21 harde schijven.

Inhoudsopgave

Bekijk de voorgaande pagina’s van de review:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-531P
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelEen snelle smartphone zonder een nieuwe te kopen
Volgend artikelPokémon Go en valsspelen? Een blokkade voor altijd is mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in