‘Apple heeft interesse in overname muziekdienst Tidal’

Apple heeft volgens de geruchten interesse in een overname op de muziekdienst Tidal. Volgens The Wall Street Journal heeft Apple interesse om de muziekdienst Tidal over te nemen. Tidal-musicTidal heeft een aantal unieke functionaliteiten welke niet aanwezig zijn in Apple Music of Spotify. De muziekdienst van Jay-Z heeft de mogelijkheid om lossless Hi-Fi audio te streamen. Apple heeft vooral interesse om de Apple Music muziekdienst te verbeteren.

Tidal heeft 4,2 miljoen abonnees

Tidal heeft behoorlijk veel abonnees. Op dit moment zijn er ruim 4,2 miljoen betalende gebruikers. Apple Music heeft er momenteel 15 miljoen en grootste concurrent Spotify 30 miljoen.

Een ander voordeel van Tidal is dat de muziekdienst goede banden heeft met onder andere Usher, Rihanna, Nicki Minaj, Madonna, Deadmau5 en Kanye West. Een aantal artiesten hebben ook een klein aandeel in de muziekdienst. Ook verschijnen er regelmatig exclusieve samenwerkingen in de vorm van content.

Of er een overname komt is vooralsnog onduidelijk. De muziekdienst Tidal vraagt net als Apple Music 9,99 per maand voor een standaard abonnement. Het duurste abonnees wordt verkocht voor 19,99 per maand. Hiervoor krijg je wel ongecomprimeerde auto.

Vorig artikelAccu snel leeg door Snapchat? zo kan je het oplossen
Volgend artikelGoogle werkt aan virtual reality versie van Chrome

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in