Google Cast ondersteuning standaard aanwezig in Chrome

Google heeft een nieuwe update uitgebracht voor de webbrowser Chrome. Met de nieuwe update is het mogelijk om het beeld vanuit de browser direct te streamen naar de Chromecast. De ondersteuning is met versie 51 van Chrome aanwezig.

nieuwe-chromecast-officieel (1)Chrome Google Cast

Het was al langere tijd mogelijk om de content eenvoudig te streamen naar de de Chromecast. Dat gebeurde voorheen alleen via een extensie voor de browser. Google heeft de ondersteuning nu direct in de browser toegevoegd zodat de extensie overbodig is geworden en je direct vanuit de browser het beeld naar de Chromecast kan verzenden.

De ondersteuning wordt ingevoerd in versie 51 van Chrome, het lijkt erop dat Google de functionaliteit gefaseerd zal uitrollen naar de gebruikers. Wanneer de optie wel aanwezig is kan je via het Chrome menu de settings vinden om het beeld richting de Chromecast te sturen.

Het is ook niet meer vereist om de instellingen handmatig op te geven, zoals de resolutie of de bitrate. Dit wordt nu allemaal automatisch bepaald door de browser en is bijvoorbeeld afhankelijk van de content.

Vorig artikelNuAns Neo: Interessant Windows 10 toestel
Volgend artikelOnePlus 3 ontvangt update met fix voor RAM en scherm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in