Beurswaarde Nintendo verdubbeld na Pokémon GO

Het is inmiddels geen geheim meer dan Pokémon Go een groot succes is, wereldwijd zijn er miljoenen spelers en dat is ook voor Nintendo zeer goed, de beurswaarde gaat met flinke cijfers omhoog. De beurswaarde van Nintendo is sinds de verschijning van Pokémon Go verdubbeld. Pokemon-GoInvesteerders blijven enthousiast reageren op het grote succes van de mobiele game. Dinsdag verscheen er opnieuw een stijging van ruim 14 procent op de beurs in Tokio. De prijs van één aandeel komt neer op bijna 32.000 yen. Voor de verschijning van Pokémon Go noteerde Nintendo nog een aandeel waarde van 14.380 yen.

Het aandeel beleeft zijn hoogste stand sinds 2010. Het hoogtepunt staat nog steeds op 2007. In 2007 verscheen de populaire Wii. Nintendo was dinsdag 4,5 biljoen yen (38 miljard euro) waard. Meer dan de beurswaarde van Sony.

Pokémon Go

De populaire game is inmiddels in een groot aantal landen beschikbaar. Exacte gegevens en gebruikersaantallen zijn vooralsnog niet beschikbaar. Uit statistieken van Google valt op te maken dat de game inmiddels tussen de 10 en 50 miljoen keer is gedownload. Volgens recent onderzoek is de game inmiddels te vinden bij minimaal 1 miljoen Nederlanders. Het is niet bekend hoeveel omzet Pokémon Go in zijn eerste twee weken al heeft gedraaid.

Vorig artikelSeagate brengt 10 terabyte Barracuda Pro-schijf op de markt
Volgend artikelLaatste developer preview Android 7.0 beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in