Apple verkocht opnieuw fors minder iPhones

Apple heeft in het tweede kwartaal van 2016 opnieuw fors minder iPhones verkocht in vergelijking met een jaar eerder. Inmiddels kampt Apple al met twee kwartalen op rij met tegenvallende verkopen. 

iPhone-6-backIn april, mei en juni heeft Apple 40,4 miljoen iPhones verkocht, dat is 21 procent minder in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Door de tegenvallende verkopen is ook de omzet van Apple gedaald.

Het bedrijf draaide een omzet van 42,4 miljard dollar en heeft een nettowinst gemaakt van 7,8 miljard dollar. Vorig jaar werd er nog een winst behaald van 10,7 miljard dollar op een omzet van 49,6 miljard dollar.

In alle regio’s wereldwijd is er een daling te zien. Vooral in China heeft Apple het moeilijk. Naar verwachting komt het vooral door de opkomst van Chinese merken zoals Huawei, Xiaomi en Oppo welke de smartphones tegen een goedkopere adviesprijs verkopen. De dienstentak van Apple gaat stijgt wel behoorlijk. Onder de dienstentak van Apple vallen diensten zoals de App Store en Apple Music. Apple verdiende net iets minder dan 6 miljard dollar aan zijn diensten, een stijging van ruim 19 procent.

Vorig artikelSpecificaties HTC Sailfish; Snapdragon 820 en 5,2-inch Full HD scherm
Volgend artikelXiaomi Mi Notebook Air: Goedkope Macbook-concurrent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in