Google maakt einde aan Flash in Chrome

Flash wordt momenteel nog regelmatig gebruik op het web. Voor browsermakers zoals Google is het niet mogelijk om Flash om deze reden te blokkeren. Langzaam wordt Flash in de ban gedaan bij Google. 

Google-Chrome

Met de komst van Chrome-versie 53 volgende maand, blokkeert Chrome weer nieuwe delen van Flash. Het gaat in versie 53 om de onzichtbare onderdelen die op de achtergrond worden geladen, deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om internetgebruikers online te volgen.

Google is al een tijd bezig om Flash te blokkeren in Chrome. Inmiddels wordt Flash vervangen door het recentere HTML5, dit is een snellere en veiligere webstandaard. Het is uiteindelijk de bedoeling om in december alle Flash-elementen standaard te blokkeren, of te vervangen voor het nieuwe en veiligere HTML5. Google is niet de enige browser welke de stap maakt naar HTML5, ook Firefox is al maanden bezig om Flash te blokkeren.

Kwetsbaarheden in Flash

Regelmatig ontstaan er kwetsbaarheden, hierdoor is het voor kwaadwillenden relatief eenvoudig om kwaadwillenden code te verspreiden via de website. Flash gebruikt in tegenstelling tot HTML5 ook redelijk veel stroom.

Vorig artikelFacebook gaat advertenties tonen aan gebruikers met adblocker
Volgend artikelBang & Olufsen onthult nieuwe 4K BeoVision 14

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in