‘Android 7.0 Nougat vanaf maandag beschikbaar’

Volgens bronnen wordt Android 7.0 Nougat mogelijk op 22 augustus uitgebracht in Nederland, zo blijkt uit informatie van de Canadese provider Telus. Eerder vermelde Evan Blass al dat de update deze maand wordt uitgebracht. 

Bij een lancering van een nieuwe Android-versie is de nieuwe versie direct beschikbaar voor de Nexus toestellen, doordat de Nexus smartphones beschikken over een onaangepaste versie van Android is het hierdoor eenvoudig om de software te updaten. Andere fabrikanten gaan eerst de interne software en aangepaste interfaces toepassen op de Android 7.0 versie.

Andere toestellen van bijvoorbeeld Samsung of HTC zullen langer op de Android 7.0 update moeten wachten. Nougat is niet een hele grote update. Al enige tijd is Android 7.0 Nougat beschikbaar als een testversie.

Beschikbaarheid

Op 22 augustus zal Android 7.0 Nougat officieel gelanceerd worden door Google. Sowieso de Nexus 5X en de Nexus 6P zullen direct via een OTA update de nieuwe versie aangeboden krijgen. Wanneer de update uitgerold wordt voor andere smartphones is afhankelijk van de fabrikant.

Vorig artikelAsus lanceert high-end ZenPad 3S 10
Volgend artikelApple Watch 2 beschikt wel over GPS, geen WiFi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in