Wat verwachten we van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus?


De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn twee toestellen welke volgende week door Apple worden aangekondigd tijdens een Apple evenement. Op 7 september heeft Apple een evenement gepland waar we naar verwachting meer gaan zien van de iPhone 7 en de overige nieuwe producten. iPhone-7Onderstaande informatie zijn verwachtingen op basis van geruchten. 

Al maanden gaan er geruchten over de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Er zijn een aantal geruchten welke steeds terugkomen en inmiddels is er al een goed beeld van het volledige design en de nieuwe functionaliteiten.

Gezien de voorgaande releases is het vaak dat Apple om het jaar een compleet nieuwe iPhone op de markt brengt met een nieuw design. De S variant is vaak een upgrade qua hardware. Bij de iPhone 7 gaat Apple het net even anders doen. Het design lijkt behoorlijk op het design van de iPhone 6S.

Gezien de geruchten zal de iPhone 7 naar verwachting beschikken over minimaal 32GB aan opslagcapaciteit. Het topmodel heeft de beschikking over 256GB aan opslag.

Wanneer start de verkoop en pre-order

Er zijn nu al een aantal datums welke zo goed als zeker zijn, Apple zal op 7 september tijdens een evenement de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus presenteren. De eerste pre-order zal vanaf 9 september plaatsvinden. Dit is voor de eerste groep landen, naar verwachting zit Nederland in de tweede groep landen voor de verkoop. Als we het vergelijken met vorig jaar zal Apple op 30 september de pre-order openen in Nederland en de verkoop op 7 oktober.

Wat verwachten we van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus?

Inmiddels is het meeste al bekend, er zijn de afgelopen tijd al behoorlijk veel afbeeldingen opgedoken. Het is inmiddels duidelijk dat de iPhone 7 beschikt over een 4,7-inch scherm en de Plus variant over een 5,5-inch scherm met een Full HD resolutie. De 4,7-inch iPhone beschikt over een lagere resolutie.

iPhone 7 design

Voor een groot deel zal het design van de iPhone 7 vergelijkbaar zijn met de huidige iPhone. Toch zijn er een aantal veranderingen, vooral op gebied van de camera en de antennestrepen.iPhone-7

Geen koptelefoonaansluiting

Wellicht wel het meest besproken onderdeel. Zoals het nu naar uitziet zal Apple de aansluiting verwijderen en inruilen voor nieuwe Lightning airpods welke volledig via Bluetooth worden aangestuurd.

iPhone-7-airpodsDit is nodig om het toestel waterdicht te maken. Er zijn al meerdere aamwijzigingen gevonden dat Apple de nieuwe iPhone 7 waterproof wil gaan maken.

Belangrijkste verbeteringeniphone-7-plus-camera-jpg

De belangrijkste verbeteringen zijn vooral te verwachten op gebied van de camera, opslag, waterdichtheid en de processor. Volgens de laatste geruchten beschikt de iPhone 7 Plus variant over een dubbele camera. Deze camera maakt betere foto’s bij slechte lichtomstandigheden.

We verwachten dat de dubbele lens alleen toegepast zal worden in de iPhone 7 Plus variant. De iPhone 7 krijgt een grotere lens en betere sensor met mogelijk laser-autofocus en een optische beeldstabilisatie.

Apple gaat de iPhone 7 toestellen voorzien van maximaal 256GB aan opslag. Hierdoor zou mogelijk het 128GB model vervallen. We verwachten de volgende line-up voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus:

iPhone 7

  • 32GB – €749,00
  • 64GB – €849,00
  • 256GB -€949,00

iPhone 7 Plus

  • 32GB – €849,00
  • 64GB – €949,00
  • 256GB -€1049,00

Onder de motorkap zal Apple ook het een en ander veranderen. Er gaan geruchten over een nieuwe A10-chip welke wordt gemaakt door TSMC met 3GB aan RAM. De chip wordt bijgestaan door een Apple M10 GPU. De accucapaciteit zal ook een upgrade krijgen. De huidige iPhone 6S beschikt over een accu met een capaciteit van 1715mAh, de nieuwe iPhone 7 krijgt waarschijnlijk een 1960mAh. De Plus variant gaat van 2750mAh naar 2910mAh.

Beschikbaarheid

De eerste pre-order zal vanaf 9 september plaatsvinden. Dit is voor de eerste groep landen, naar verwachting zit Nederland in de tweede groep landen voor de verkoop. Als we het vergelijken met vorig jaar zal Apple naar verwachting op 30 september de pre-order openen in Nederland en de verkoop op 7 oktober. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zullen verkocht worden voor de volgende prijzen:

iPhone 7

  • 32GB – €749,00
  • 64GB – €849,00
  • 256GB -€949,00

iPhone 7 Plus

  • 32GB – €849,00
  • 64GB – €949,00
  • 256GB -€1049,00
Vorig artikelPokémon GO krijgt Buddy Pokémon: Ontvang eenvoudig beloningen
Volgend artikelSony komt met gouden NW-WM1Z walkman van 3.300 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in