Is er nog toekomst voor Openoffice?

OpenOffice, het populairste gratis alternatief op het Microsoft Office pakket gaat mogelijk verdwijnen. Dit komt door een gebrek aan ontwikkelaars. Dennis Hamilton van OpenOffice heeft laten weten in een e-mail aan alle ontwikkelaars dat er mogelijk een einde is voor OpenOffice. 

Na 16 jaar lijkt er een eind te komen aan het gratis kantoorsoftwarepakket. In de mail van Dennis Hamilton heeft hij laten weten dat er momenteel een gebrek is aan ontwikkelaars die het OpenOffice-team ondersteunen. Hierdoor dreigt de software te verdwijnen.

Veiligheid

Ook heeft het office-pakket nu veel veiligheidslekken. Door een flink tekort aan ontwikkelaars is het niet mogelijk om deze lekken snel te dichten. Voor de software is al enige tijd geen update uitgebracht. Vaak waren gebruikers aangewezen op een handmatige installatie van een fix.

Ook is er een alternatief flink aan het groeien, het gaat hierbij om LibreOffice. Ontwikkelaars lijken meer interesse te tonen in LibreOffice. Ook in het aantal updates is dat goed te zien. OpenOffice kreeg 1 update afgelopen jaar, terwijl er 14 updates werden doorgevoerd bij LibreOffice.

 

Vorig artikelHuawei introduceert nieuwe MediaPad M3 tablet
Volgend artikelDe perfect rugzak? Met de Peak Design Everyday Backpack kom je in de buurt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in