HP bevestigt bewust blokkeren inktpatronen

Printerfabrikant HP heeft officieel bevestigd dat printers die voorzien zijn van een niet-originele HP cartridges niet meer werken. Eerder deze week begonnen veel printers te weigeren, nadat er door HP een software update is uitgevoerd op een groot aantal printers.

dsnew-printers-drawer-2-1De gebruikers krijgen een melding dat de cartridges zijn beschadigd. De update zorgt ervoor dat de printer niet meer werkt als er geen officiële beveiligingschip is te vinden op de cartridges. Dit geldt niet voor alle printers, vooral de zakelijke varianten waaronder de HP OfficeJet, OfficeJet Pro en OfficeJet Pro X printers.

Het is al langere tijd duidelijk dat de fabrikanten niet hun geld verdienen met de apparaten zelf, maar vooral met de inkt. Voor een inktpatroon betaal je al snel 30 euro. Om deze reden gaan consumenten steeds vaker naar de huismerken. Volgens 123inkt zijn de problemen niet het gevolg van een update om de werking van de printer te verbeteren, maar is de firmware zo geprogrammeerd dat op 13 september het probleem ontstond op een select aantal printers van HP.

Statement HP

HP is constantly improving security for its products and customers. Beginning in late 2015, HP implemented updates to the firmware related to the security chip in HP OfficeJet, OfficeJet Pro and OfficeJet Pro X printers that maintains secure communications between the cartridge and the printer.  The purpose of this update is to protect HP’s innovations and intellectual property. These printers will continue to work with refilled or remanufactured cartridges with an Original HP security chip.  Other cartridges may not function. In many cases this functionality was installed in the HP printer and in some cases it has been implemented as part of an update to the printer’s firmware.

Vorig artikelZTE Axon 7 smartphone krijgt CyanogenMod
Volgend artikelGoogle onthult Pixel smartphone op 4 oktober

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in