Google Pixel en Pixel XL smartphone officieel

Google heeft zojuist tijdens een evenement de langverwachte Google Pixel en de Pixel Xl smartphone uitgebracht. De nieuwe smartphone heeft de beschikking over een strak design en is voorzien van krachtige hardware. Uiteraard ontbreekt ook de nieuwe versie van Android niet. 

google_pixelIn de Verenigde Staten is de Google Pixel en de nieuwe Google Pixel later deze maand verkrijgbaar. De smartphone komt voorlopig nog niet naar Nederland, wanneer de smartphone naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk.

De Google Pixel en Pixel XL zijn behoorlijk identiek. Ze beschikken over hetzelfde design en onder de motorkap is de krachtige Snapdragon 821-chip te vinden. Het grootste verschil zit hem in het scherm. Zo heeft de Pixel een 5-inch scherm terwijl de Pixel XL het moet doen met een 5,5-inch scherm.

De Qualcomm Snapdragon 821-processor wordt bijgestaan door 4GB aan RAM. Verder is er 32GB of 128GB interne opslag te vinden. De smartphone beschikken hierdoor over krachtige hardware. Aan de achterzijde van de smartphone is er een 12 megapixel-camera met één diafragma van f/2.0 aanwezig. Aan de voorzijde is er een 8 megapixel-camera te vinden. Ook een vingerafdrukscanner, USB-c-poort en nano-simkaartslot mogen uiteraard niet ontbreken.

googlepixel-1De smartphones draaien op de meest recente versie van Android 7.1 met de Pixel Launcher. Google brengt van beide toestellen versies uit met 32 of 128GB aan opslag. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar, waaronder Zwart, zilver en blauw. De goedkoopste Pixel variant met 32GB wordt verkocht voor 749 euro. De 128GB variant wordt verkocht voor 869 euro. De Pixel XL wordt verkocht voor 899 euro terwijl de 128GB van de Plus een prijskaartje heeft gekregen van 1009 euro.

Vorig artikelNieuwe iPad Pro Mini komt in voorjaar van 2017
Volgend artikelWindows 10-update KB3194496 geeft problemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in