Western Digital komt met nieuwe WD Green en WD Blue SSD

Western Digital heeft twee nieuwe SSD’s op de markt gebracht, het gaat hierbij om de nieuwe WD Green en de WD Blue. Daarnaast heeft het bedrijf ook een nieuwe variant van de Passport harde-schijf uitgebracht.

wd-blueWD maakte eerder nog geen SSD’s, in het begin van dit jaar heeft Western Digital de fabrikant Sandiks overgenomen. Sinds de overname is de fabrikant in staat om SSD’s uit te brengen.

De groene SSD SSD richt zich op de normale pc-gebruikers en is beschikbaar in 120 of 240GB aan opslag. De blauwe variant is sneller en heeft meer opslag. De WD Blue is beschikbaar in 250 GB, 500 GB of 1 TB.

Met een leessnelheid van 540 MB per seconde en een schrijfsnelheid van 435 MB/s is de WD Green zeer goed qua snelheid. Volgens Western Digital een ideale SSD welke is gericht voor normaal gebruik.

De WD Blue SSD heeft een leessnelheid van 545 MB/s en een schrijfsnelheid van 525 MB/s. De WD Blue heeft vooral een snellere schrijfsnelheid in vergelijking met de WD Green.

De WD Blue wordt vanaf 11 oktober verkocht voor een adviesprijs van 99 euro. Voor de goedkoopste variant krijg je 250GB aan interne opslag. De 500GB variant wordt verkocht voor 169 euro. Het topmodel met 1TB heeft een adviesprijs van 339 euro meegekregen. Wanneer de WD Green op de markt komt is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikelSteam gaat Dualshock PS4-controller ondersteunen
Volgend artikelSamsung Galaxy Tab S3 in het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in