Nepversie Microsoft Security Essentials in omloop

Microsoft heeft een waarschuwing vrijgegeven over een nepversie van Microsoft Security Essentials. De nepversie van Microsoft Security Essentials in omloop en beschikt over malware. De malware heeft de naam SupportScam: MSIL/Hicurdismos.A meegekregen en doet zich voor als een Windows 8 en 10-versie van het beveiligingspakket.

mse-protectedDe malware doet zich voor als een Windows 8 en Windows 10-versie van het pakket. Dat is ook meteen de reden om het niet te vertrouwen. Security Essentials is niet beschikbaar voor het Windows 8 en Windows 10 systeem. Windows 8 en 10 zijn standaard uitgerust met Windows Defender.

Wanneer gebruikers de software downloaden verschijnt de melding in Internet Explorer of Edge dat de content onveilig is. Wanneer de gebruikers de malware toch installeren verschijnt er een melding met daarin de melding om het telefoonnummer van de supportdesk te bellen. Microsoft vermeldt deze informatie nooit. Gebruikers die het telefoonnummer bellen worden geadviseerd om malware te installeren.

 

Vorig artikelSkype niet meer aanwezig voor Windows Phone 8.1
Volgend artikeliOS 10.1 uitgebracht met nieuwe portretmodus voor iPhone 7 Plus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in