Review: Asustor AS6204T NAS

Asustor AS6204T

De AS6204T is een NAS welke is gericht voor meerdere doelgroepen, zo is de NAS zowel voor de zakelijke markt als voor consumenten gebruik prima in te zetten. Vanwege de krachtige media-functionaliteiten kan de NAS goed gebruikt worden voor een media-oplossing voor bijvoorbeeld 4K-streaming via Kodi. Vanwege de vele ADM mogelijkheden is de NAS ook gericht voor de zakelijke omgevingen, bijvoorbeeld voor een krachtig backup-platform.

dsc_0356Asustor heeft de AS6204T NAS voorzien van een Intel Celeron chipset uit de Braswell serie. Een van de nieuwste chipsets welke zijn werkt doet op een kloksnelheid van 1,6Ghz met een boost tot 2,24Ghz. De chipset heeft geïntegreerde AES-NI hardware versleuteling.

De NAS heeft plaats voor vier schijven van maximaal 10TB per stuk, hierdoor kan je een opslagcapaciteit creëren van 40TB bruto in totaal. Uiteraard ontbreekt RAID-ondersteuning niet. Hiermee kan je eenvoudig via de setup het gewenste RAID-formaat selecteren.

dsc_0354RAID opstelling

Voor een RAID opstelling heb je minimaal twee schijven nodig zodat je deze in bijvoorbeeld mirror kan zetten. Naast deze raid functionaliteit heeft de NAS ook de mogelijkheid tot onderstaande RAID niveau’s:

  • JBOD
  • RAID-0
  • RAID-1
  • RAID-5
  • RAID-6
  • RAID10

Aansluitingen

dsc_0357De Asustor AS6204T beschikt over een verschillende aansluitingen, waaronder aan de achterzijde 2 USB 3.0 poorten, 2 USB 2.0 poorten en tweemaal een eSata aansluiting. Aan de voorzijde is een USB 3.0 aansluiting aanwezig.

Qua multifunctionele aansluitingen beschikt de NAS over een S/PDIF output en een HDMI output. Verder beschikt de NAS over een tweetal ethernetpoorten.

dsc_0358Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS6204T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: AS6204T 
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
8
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelNieuwe smartphones Nokia verschijnen in eerste kwartaal van 2017
Volgend artikelAndroid 7.1.1 officieel uitgebracht
review-asustor-as6204t-nasAsustor heeft met de Asustor AS6204T een prima NAS op de markt gebracht welke de beschikking heeft over voldoende mogelijkheden. De NAS is prima te gebruiken voor verschillende toepassingen, zo zijn er voldoende media-functionaliteiten aanwezig. Dankzij de Intel Braswell Celeron processor is de NAS snel en krachtig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in