Review: Asustor AS6204T NAS

Software

Asustor blijft de software constant verbeteren, in een korte tijd zijn er weer een aantal interessante functionaliteiten uitgebracht voor de ADM software. Inmiddels heeft Asutor ADM 2.6 uitgebracht welke uiteraard beschikt over vele vernieuwingen.

asustor-dash-1De mediamogelijkheden van de Asustor NAS-apparaten zijn erg interessant. Zo kun je Kodi installeren en via de HDMI-aansluiting de NAS als een mediaspeler gebruiken. Dit heeft een aantal voordelen, waaronder het direct afspelen van media-bestanden zonder het gebruik van een netwerk. De bestanden worden lokaal uitgevoerd, waardoor er geen netwerk connectiviteit vereist is.

Via de HDMI-interface heb je toegang tot verschillende media-functionaliteiten waaronder, Chrome, KODI, Youtube en de security suite van Asustor. Spotify is ook aanwezig welke je via de HDMI-interface kan bedienen.

asustor-dash-2Op gebied van software is Asustor erg uitgebreid. De vormgeving is gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Aan de bovenkant is er een taakbalk te vinden waar de actieve programma’s worden getoond.

Asustor biedt behoorlijk wat mogelijkheden. Zoveel dat het onmogelijk is om dit allemaal in één review te beschrijven. Vooral de media-functionaliteiten en backup-mogelijkheden zijn uitgebreid. Zo is het mogelijk om de data te syncen met Dropbox, Google Drive en HiDrive. Vanuit de software is het ook mogelijk om een volledige backup te maken naar Amazon S3 of andere cloud-diensten.

asustor-dash-3Installatie

De installatie is eenvoudig, via een aantal stappen is het mogelijk om de NAS volledig te configureren. Tijdens de setup is er een ‘custom setup’ en een ‘1-click setup’. Met een custom-setup is het mogelijk om de NAS volledig naar eigen wens te configureren.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS6204T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: AS6204T 
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
8
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelNieuwe smartphones Nokia verschijnen in eerste kwartaal van 2017
Volgend artikelAndroid 7.1.1 officieel uitgebracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here