Smartphones zonder bezels wordt de trend van 2017

Ook op gebied van smartphones zijn er regelmatig nieuwe verbeteringen te zien. De mobiel wordt steeds meer smartphone en de smartphones worden steeds krachtiger en voorzien van nieuwe technieken. In 2017 zullen we veel smartphones welke beschikken over een compact design met nauwelijks bezels rondom de smartphone. 

Smartphone-fabrikanten zijn altijd op zoek naar uitersten. Zo krijgen de smartphones steeds meer megapixels, snellere chipsets en een dunnere behuizing. Meerdere fabrikanten hebben het plan om een smartphone welke volledig uit beeldscherm bestaat uit te brengen.

Bezel-less lastig in de praktijk

In de praktijk is het niet eenvoudig om een bezel-less design te produceren. De smartphone heeft rondom de smartphone een aantal sensoren en elektronica. Voor het weergeven van beeld en het registreren van touchbewegingen is er veel techniek vereist. Vooralsnog is de techniek aanwezig rondom het scherm.

Nieuwe smartphones

De afgelopen weken zijn er een aantal geruchten verschenen, zo zou de iPhone 8 beschikken over een compleet nieuw ontwerp met nauwelijks bezels rondom het scherm. Ook wordt naar verwachting de homeknop van de iPhone 8 verwerkt in het scherm. Ook Samsung lijkt met de Samsung Galaxy S8 naar een randloos ontwerp te gaan.

xiaomi-mi-mixDe Xiaomi Mi Mix is een conceptphone welke inmiddels is uitgebracht. Het is een van de eerste productie-smartphones welke beschikt over een body/screen ratio van 91,3 procent. Door het weghalen van de bezels is de smartphone met een scherm van 6,4-inch niet groter dan een gemiddelde 5,7-inch smartphone. De Xiaomi Mi Mix klinkt als toekomst, maar is inmiddels verkrijgbaar in China.

Samsung Galaxy S8 en iPhone 8iphone-8-concept

In 2017 wordt er veel verwacht op de smartphone-markt. Vooral Samsung lijkt een grote stap te gaan maken met de nieuwe Samsung Galaxy S8. Ook zou de thuisknop van de nieuwe Galaxy S8 worden weggelaten. De vingerafdrukscanner wordt verwerkt in het scherm met de nieuwe ultrasonische technologie van Qualcomm. Apple speelt al langer met het idee om een edge-to-edge-scherm te maken. Sinds 2013 beschikt Apple over patenten welke dit mogelijk maken. Volgens analisten werkt Apple aan een 5,8-inch iPhone met een OLED-scherm.

Vorig artikelSamsung neemt audiofirma Harman Industries over voor 8 miljard
Volgend artikelOnePlus 3T met Snapdragon 821 en grotere accu officieel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in