Open Source steeds belangrijker voor Microsoft Azure

Het Azure cloudplatform is een belangrijk onderdeel voor Microsoft. De reguliere IT omgeving verplaats zich steeds meer richting clouddiensten. Microsoft heeft met Microsoft Azure een uitgebreid cloudplatform. 

Steeds meer bedrijven eisen flexibiliteit van de cloud. Microsoft stapt steeds meer in open source, om zich zo te onderscheiden van de concurrent en een all-in cloudomgeving te realiseren.

Een aantal jaar geleden was er maar weinig support vanuit Microsoft voor open source, maar dat is inmiddels flink veranderd. Inmiddels is open source een essentieel onderdeel van de Azure cloud.

Besturingssystemen

Bij Microsoft ben je vaak direct verbonden aan de Windows besturingssystemen. Vooral in vergelijking met open source is een Windows besturingssysteem behoorlijk prijzig. Naast Windows is het mogelijk om allerlei Linux-distributies gebruiken voor Virtual Machines in Azure. Voor verschillende distributies wordt er door Microsoft ook volledige support gegeven. Het gaat hierbij onder andere om Linux-distributies zoals SUSE en RedHat. Inmiddels draait ruim 30 procent van de VM’s binnen Azure op Linux.

azureNiet alleen de onderste open source laag is belangrijk binnen Azure, steeds meer applicaties, beheertoepassingen en programmeertalen worden toegepast. Inmiddels is er een ruim aanbod open source software aanwezig.

Integratie met Azure

Voor een aantal technologieën is er een diepgaande integratie aanwezig met Azure. Via de Azure Marketplace zijn er een aantal voorgedefinieerde virtual machines aanwezig. Hiermee is het mogelijk om met enkele klikken een volledige LAMP-stack te activeren.

Opensource is voor Microsoft een essentieel onderdeel. Hierdoor zijn ontwikkelaars in staat om snel en flexibel cloud-gebaseerde toepassingen te realiseren. Vaak bestaat een toepassing uit verschillende platformen en technologieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here