Nieuwe vorm van oplichting actief via Whatsapp

Er gaat momenteel een uitnodiging rond op Whatsapp welke is gericht op het videobellen. Recent heeft Whatsapp de nieuwe videobel-functie aangekondigd. Via de nieuwe vorm van oplichting verschijnt er een uitnodiging om de nieuwe functionaliteit te activeren in WhatsApp. 

WhatsappDe nieuwe videobel-functionaliteit voor WhatsApp is sinds november beschikbaar en wordt gefaseerd uitgerold naar de gebruikers. WhatsApp dient zelf de functie in te schakelen, de gebruiker kan op geen enkele wijze de functionaliteit zelf activeren. Het bericht welke wordt verspreid heeft de tekst:

“You’re invited to try WhatsApp Video Calling feature

De oplichting verwijst naar een website waarmee je de functionaliteit voor videobellen kan activeren. De oplichters lokken gebruikers door te zeggen dat na activatie via een specifieke link de videobel-functionaliteit aanwezig is. In de praktijk is dit niet het geval en worden er persoonlijke gegevens buitgemaakt.

Het is sterk afgeraden om op de link te klikken. Wanneer je op de link klinkt, komt je op een site terecht welke er behoorlijk professioneel uitziet. De site heet whatsappvideostart.com.

Waarschuwing

Voor nieuwe functionaliteiten is er nooit een activatielink vereist. Het bericht is momenteel flink aan het verspreiden. Er zijn vele meldingen vanuit Nederlandse gebruikers dat de berichten inmiddels zijn ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here