Handige muziek-apps voor de iPhone 7

De iPhone 7 beschikt over een aantal interessante verbeteringen. Een opvallende wijziging is het ontbreken van de koptelefoonuitgang. Via de Lightning-aansluiting is het mogelijk om de audio uitvoer te gebruiken via de nieuwe iPhone 7. Maar wat zijn de beste muziekapps voor op de iPhone 7?

iphone-muziekEr zijn momenteel een flink aantal muziekapps voor iOS beschikbaar. Er zijn een aantal mogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om offline te kunnen luisteren of online met een flink aanbod.

iPhone-devices; waaronder de iPhone 7 is één zeer geschikte smartphone voor het gebruik van muziekapps. De iPhone 7 beschikt over stereospeaker en heeft de mogelijkheid om een Lightning koptelefoon te gebruiken. De koptelefoonuitgang is verdwenen. Uiteraard zijn er ook draadloze-mogelijkheden zoals Bluetooth.

Spotify

Spotify is op dit moment een van de populairste muziekapps. De app is inmiddels breed toegankelijk voor vele platformen, zoals Android, Windows en uiteraard iOS. Met Spotify heb je eenvoudig toegang tot een enorm aanbod. De gratis versie is prima, al ontbreken wel een aantal premium-functionaliteiten welke vooral voor mobiel gebruik erg handig kunnen zijn.

De premium variant van Spotify geeft een aantal extra functionaliteiten. Met Spotify Premium is het mogelijk om muziek offline te bewaren op de smartphone. Via de offline-functionaliteit is het mogelijk om ook offline de beschikking te hebben tot een groot aanbod muziek.

Voor Spotify betaal je momenteel €9,99 euro per maand. Hiervoor krijg je Spotify premium.

Shazam

Met Shazam is het eenvoudig om een nummer te herkennen. De applicatie scant de muziek en toont daarna het nummer. Shazam is redelijk eenvoudig.

Je start de app, er verschijnt een knop in beeld waarmee je de muziek kan scannen. Als het liedje goed hoorbaar is, zal Shazam binnen enkele minuten weergeven hoe het nummer heet. Vanuit Shazam is het mogelijk om het nummer direct te beluisteren vanuit Spotify of YouTube.

Apple music

Spotify heeft vanuit Apple Music ook flinke concurrentie. Voor de iPhone 7 en oudere iOS modellen is Apple Music beschikbaar. Het voordeel van Apple Music ten opzichten van Spotify is de directe integratie met iOS.

Als je abonnee bent van Apple Music, wordt je hele muziekbibliotheek bewaard in iCloud. Hierdoor kan je eenvoudig offline de muziekcollectie gebruiken.

Apple geeft nieuwe gebruikers de mogelijkheid om Apple Music drie maanden lang gratis uit te proberen. Er is een betaald abonnement voor een individuele-gebruiker. En met een gezinsabonnement kunnen er tot zes mensen gebruik maken van de dienst.

SoundCloud- Nieuwe muziek ontdekken

SoundCloud heeft een app voor iOS welke is gericht op een duidelijk doel. Met SoundCloud kunnen gebruikers vooral nieuwe muziek ontdekken. Via SoundCloud kunnen gebruikers eenvoudig muziek delen en publiceren. Daardoor is SoundCloud een plek waar je veel nieuwe muziek kunt vinden en beluisteren. De app is gratis te downloaden voor iOS.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here