Digitale mogelijkheden van Azure met Open Source ondersteuning

Microsoft Azure is het cloud-platform van Microsoft. Ten opzichten van een lokale server-omgeving heeft Azure een aantal voordelen. Een van de grootste voordelen is de flexibiliteit van Azure.

Azure is behoorlijk flexibel, zo zijn er steeds meer opensource producten te vinden in Azure. Op gebied van flexibiliteit zijn er veel mogelijkheden. Zo is het mogelijk om automatisch bij te schalen wanneer er meer capaciteit vereist is. In vergelijking met een fysieke server-omgeving kan je hiermee flink besparen en snel inspringen op de trend en populariteit. Zo is het brijschalen van extra capaciteit goedkoper en snel haalbaar. Gaat de populariteit van de app of dienst daarna weer naar beneden, dan is het mogelijk om de capaciteit weer te verlagen.

Azure en Open Source

Microsoft investeert en innoveert veel op het gebied van cloud en mobiele platformen. De nieuwe strategie bevat ook de nieuwe Open Source mogelijkheden.
Microsoft biedt developers en ontwikkelaars steeds meer keuzemogelijkheden in de verschillende diensten en tools. Zo wordt Linux nu grootschalig ondersteund en zijn er steeds meer applicaties aanwezig in de Azure Libary welke opensource zijn. Zo wordt Ubuntu, SUSE, OpenSUSE en bijvoorbeeld coreOS ondersteund. Applicaties kunnen eenvoudig voorzien worden van een opensource PHP, Python of NodeJS infrastructuur.

Begin november heeft Microsoft tijdens het Connect-evenement laten weten dat het bedrijf lid wordt van de Linux Foundation. Het bedrijf neemt ook plaats in het bestuur van de organisatie. Microsoft is steeds meer aan het investeren in Open Source. Hierdoor hebben ontwikkelaars steeds meer mogelijkheden voor applicaties en digitale toepassingen.

Vorig artikelSuper Mario Run alleen te gebruiken met actieve internetverbinding
Volgend artikel‘Apple AirPods verschijnen volgend jaar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in