Smartphone vervangt digitale camera op vakantie

Waar vroeger een digitale camera vaak werd gebruikt voor het maken van vakantie-foto’s, wordt er tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van smartphones. Steeds vaker wordt de smartphone gebruikt voor het maken van vakantiekiekjes. 

camera-541213_960_720Uit een onderzoek van Fotocadeau.nl blijkt dat steeds meer vakantiegangers de digitale-camera thuis laten. De smartphone wordt door 48,3% van de respondenten op vakantie gebruikt als een camera. “De belangrijkste reden is dat die foto’s van voldoende kwaliteit zijn”, vertelt fotocadeau-CEO Halbe Boersma.”

Een digitale-camera heeft ook een aantal nadelen, zo zorgt de digitale-camera van extra ballast. Smartphones worden tegenwoordig steeds meer voorzien van kwalitatieve camera-functionaliteiten. Het verschil in kwaliteit tussen smartphones en een digitale camera wordt hierdoor steeds kleiner.

Geen goede backup

Opvallend is dat 40 procent van de respondenten aangeeft foto’s niet te back-uppen. Slechts een vijfde van de deelnemers gebruikt een van de vele cloud-diensten. De rest maakt een back-up op fysieke medium zoals de PC, hardeschijf of tablet.

Het is altijd aangeraden om een goede oplossing te hebben voor de backup-functionaliteit. Smartphones blijven kwetsbaar. Daarom is een backup steeds belangrijker. Er zijn vele cloud-functionaliteiten beschikbaar waarmee je tegenwoordig automatisch en snel foto’s kan laten back-uppen.

Foto’s van kinderen populair

Bij gezinnen met kinderen, wordt het nageslacht het meest gefotografeerd, dit is bij 33 procent van de respondenten. Op de tweede plek staat het fotograferen van familie en vrienden. Daarna zijn vakantiefoto’s en foto’s van het huisdier de meest gefotografeerde onderwerpen. De volledige top vijf bestaat uit:

  1. Kinderen (33 procent)
  2. Vrienden en familie (23 procent) (wanneer er geen kinderen in het spel zijn staat het maken van familiefoto’s op de eerste plaats)
  3. Vakantiefoto’s (20 procent)
  4. Huisdieren
  5. Natuurfoto’s

Alleen digitaal

Uit het onderzoek blijkt ook dat foto’s bijna alleen digitaal teruggekeken worden. Slechts 18% van de respondenten geeft aan losse foto’s af te laten drukken. Fotoboeken zijn wel in populariteit aan het stijgen. 44% van de deelnemers geeft aan dat er het afgelopen jaar minimaal één fotoalbum is besteld.

Fotomok en foto op canvas

Fotoproducten zijn er in alle soorten en maten. De fotomok is het populairste foto-cadeau. Ook de foto op canvas en de foto op hout zijn populair.

Als ik zie welke producten wij het meest verkopen, dan sluit dat precies op deze uitslag aan, vertelt Boersma.

Fotocadeau heeft jarenlange ervaring in de fotobranche en is het hoofdmerk van CanvasCompany.nl en FotoOpHout.nl. Het onderzoek is uitgevoerd door Fotocadeau.nl onder 1248 respondenten, gebaseerd op een steekproef in de maand oktober van dit jaar.

Vorig artikelMicrosoft Edge gaat Flash standaard blokkeren
Volgend artikelSuper Mario Run beschikbaar voor iPhone en iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in