Politie: Op zoek naar nieuw IT-talent

De Nederlandse politie is hard op zoek naar versterking. De politie krijgt steeds vaker te maken met de gevaren van de online. Nieuwe vormen zoals malware en ransomware zijn populair, ook zoekt de politie versterking voor de ondersteuning van de gedigitaliseerde klassieke criminaliteit.

Opsporingswerk is de laatste tijd flink aan het veranderen, steeds meer opsporingswerk is gericht aan digitale diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan illegalen praktijken op internet, waaronder malware, fraude en bijvoorbeeld illegale praktijken via het deepweb. Het deepweb staat ook wel bekend als het ‘anonieme internet’, deze sites zijn onder andere benaderbaar via private browsers of via authenticatie.

Steeds meer online

De politie is steeds actiever in het bestrijden van online en digitale criminaliteit. De politie is zeer actief om bijvoorbeeld malware en cryptolockers te bestrijden. Dit wordt onder andere gedaan via het No More Ransom project. Uiteraard heeft de digitale afdeling van de politie een uitgebreider pakket en wordt er massaal gezocht naar versterking.

Ransomware

Ransomware is een opkomende malware variant welke files op je computer/ netwerk zal encrypten. De bestanden kunnen vrijgegeven worden door het betalen van losgeld.

No More Ransom is een project welke is opgestart vanuit een aantal bedrijven, waaronder de Nederlandse politie. Via de website worden mensen voorzien van extra informatie. Indien mogelijk worden er ook decrypt-keys vrijgegeven indien beschikbaar.

No More Ransom werd in eerste instantie opgericht door Europol, de Nederlandse politie, Kaspersky en Intel. Dit jaar heeft de site al verschillende ontsleutelsoftware vrijgegeven. Zo is er al een oplossing voor onder andere de Teslacrypt, Coinvalt en Wildfire variant.

Ben jij het IT-talent dat de politie zoekt? Check de vacatures en bewijs jouw rechercheskills in de opsporingsexperience crimediggers.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here