Smartphone verwachtingen voor 2017

2016 zit er bijna alweer op, afgelopen jaar hebben vele fabrikanten een aantal indrukwekkende smartphones uitgebracht. Ook heeft Samsung dit jaar grootste problemen gehad met de Galaxy Note 7 smartphone. Wat kunnen we verwachten voor 2017?

samsung-galaxyWelke trends verwachten we voor 2017? En welke trends zullen zich voortzetten op de smartphonemarkt. Voor 2017 staan er een aantal indrukwekkende smartphones op de planning.

2017

In 2016 hebben we veel ontwikkelingen vernieuwingen gezien op de smartphone-markt. Qua design zijn er nauwelijks ontwikkelingen geweest in 2016. In 2017 zien we naar verwachting meer aanpassingen aan het design van de smartphone. Een smartphone zonder bezels wordt volgend jaar een trend op de smartphone-markt.

Snellere processor

De processors worden steeds sneller. In 2017 worden de chipsets ontwikkeld op de 10nm technologie. In het eerste kwartaal van 2017 gaan de 10nm chips in productie. Zo komt Qualcomm met de nieuwe Snapdragon 835 en Samsung met de nieuwe Exynos chipset. Ook heeft MediaTek grootste plannen met de Helio X30 chipset.

Opvallend design

In 2017 zien we veel wijzigingen op gebied van het design. Zo zal Apple volgens de laatste geruchten een compleet nieuwe smartphone uitbrengen welke de beschikking heeft over een nieuw ontwerp.

De afgelopen maand hebben we wel een aantal interessante smartphones voorbij zien komen. Zo heeft Xiaomi de nieuwe Mi Mix uitgebracht welke beschikt over een volledig beeldscherm aan de voorzijde.

Apple

De iPhone van Apple bestaat volgend jaar 10-jaar. Inmiddels gaan er geruchten over een nieuwe iPhone welke is voorzien van een compleet nieuw design. Ten opzichten van de huidige iPhone 7 moet de iPhone 8 voor een nieuw design gaan zorgen met een aantal revolutionaire verbeteringen.

iphone-8Apple zal de volgende iPhone naar verwachting ook voorzien van de OLED beeldscherm techniek. Waarschijnlijk komt er een einde aan de home-knop. Die zal verwerkt worden in het touchscreen. Het scherm zal naar verwachting beschikken over een minimale bezel rondom het scherm.

HTC

De afgelopen week verschenen er een aantal geruchten over de nieuwe HTC smartphones. In  het eerste kwartaal van 2017 hoopt HTC met de nieuwe smartphones weer de aansluiting te vinden op de smartphone-markt. HTC komt naar verwachting met de nieuwe HTC 11, HTC X10 en de Ocean smartphones.

Huawei

Huawei wordt steeds populairder op de Nederlandse markt. De Chinese fabrikant heeft samen met budget-merk Honor in 2016 vele toestellen uitgebracht en verkocht. Ook in Nederland worden er steeds meer smartphones verkocht.

Huawei komt in 2017 naar verwachting met de nieuwe Huawei P10, Huawei P10 Plus en de Huawei Mate 10.

Samsung

Na het debacle met de Galaxy Note 7 gaat Samsung vol inzetten op de nieuwe Galaxy S8 smartphone, inmiddels zijn er al een aantal geruchten verschenen over de nieuwe smartphone van Samsung. Mogelijk gaat Samsung de smartphone voorzien van een scherm zonder bezels en geïntegreerde homebutton welke in het scherm is verwerkt.

Naar verwachting zullen we van veel fabrikanten meer horen tijdens het Mobile World Congress in februari. Apple komt zoals elk jaar in september met een evenement. Kan je niet langer wachten? Op de website van Mobiel.nl zijn er een aantal interessante smartphone-deals te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here