Qualcomm Snapdragon 835 officieel uitgebracht

Qualcomm heeft vandaag de nieuwe Snapdragon 835 chipset officieel uitgebracht. De nieuwe chipset beschikt over een aantal flinke verbeteringen. 

De Snapdragon 835 is de opvolger van de Snapdragon 820 chipset en maakt gebruik van de 10-nanometer technologie. De nieuwe techniek zorgt voor veel verbeteringen.

Qualcomm heeft laten weten dat de Snapdragon 835 chipset 35 procent kleiner is in vergelijking met zijn voorganger. Daarnaast verbruikt de Snapdragon 835 tot 25 procent minder batterij in vergelijking met de Snapdragon 820.

De Snapdragon 835 is de eerste soc met een WCN 3990-chip welke ondersteuning heeft voor Bluetooth 5.0. De soc heeft ook een X16 Gigabit LTE-modem en ondersteuning voor 802.11ad.

De chipfabrikant heeft ook laten weten dat de chip ondersteuning heeft voor Quick Charge 4.0. In vergelijking met de voorgaande versies laadt de Quick Charge 4.0 techniek sneller op dan de oudere versies. De voornaamste focus van de Snapdragon 835 is vooral gericht op de verbetering van de performance, grafische weergave en mogelijkheden voor virtual reality.

Smartphones

Begin dit jaar kunnen we de eerste smartphones verwachten welke beschikken over de nieuwe chipset van Qualcomm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here