Faraday Future onthult nieuwe Tesla-concurrent

Faraday Future heeft vandaag de langverwachte FF91 elektrische auto onthuld. De FF91 is de eerste elektrische auto van het bedrijf. Volgens het bedrijf is de FF91 behoorlijk snel. 

Wanneer het Faraday Future lukt om de FF91 op de markt te brengen. Dan heeft Tesla er een serieuze concurrent bij. De auto heeft een elektrisch vermogen van 1050PK en een range van ruim 600KM. De auto trekt op van 0 naar 100 km/u in 2,4 seconden, sneller in vergelijking met de huidige Tesla.

We moeten nog even wachten voordat de FF91 officieel te verkrijgen is. Voor een borgsom van 5000 dollar is het wel mogelijk om de FF91 te reserveren. De levering van die eerste reeks auto’s vindt pas in 2018 plaats. Het gaat hierbij om een reeks van 300 FF91 exemplaren.

Uiteraard beschikt de auto ook over een aantal autonome functionaliteiten. Aan de voor- en achterkant zijn er tien camera’s aanwezig, 13 radars en 12 ulltrasonische sensoren. Ook is er een LIDAR-sensor aanwezig.

Financiële problemen

Er gaan geruchten dat het bedrijf wel een aantal financiële problemen. Toeleveranciers zouden al gestopt zijn met het leveren van de onderdelen omdat de rekeningen niet worden betaald. Faraday Future ontkent de geruchten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here