OneNote Mobile app voor android

OneNote is het notitieprogramma van Microsoft. Deze applicatie zit in het populaire Microsoft Office-pakket, maar kan ook als webversie gebruikt worden. De mobiele applicatie kan, net als de webversie, alleen gebruikt worden wanneer je beschikt over een Windows Live-account.

De applicatie ziet er goed uit: Microsoft heeft zich voor een groot gedeelte aan de nieuw interface-richtlijnen voor Android gehouden. De applicatie is verder simpel opgezet en maakt gebruik van automatische of handmatige synchronisatie. Je kunt de notities die je op jouw toestel gemaakt hebt ook openen in de Office-applicatie of de webversie en andersom.

Bij de notities kun je ook lijstjes aanmaken, genummerde lijstjes en todo-items. Verder kun je ook notities maken met foto’s. In een voorbeeldnotitie wordt duidelijk gemaakt wat er allemaal mogelijk is met OneNote. In deze notities wordt ook een andere tekstkleur gebruikt, maar deze mogelijkheid ben ik in de applicatie nog niet tegengekomen.

OneNote werkt ook op Androidtablets, maar heeft geen speciale layout voor tablets. Voor een alternatief, dat naast dat het uitgebreider is dan OneNote, wel een tabletlayout heeft, kun je terecht bijEvernote.

Aan de Androidversie zit wel een limiet: je kunt maximaal 500 notities maken, waarna je de applicatie moet ontgrendelen voor €3,99 om nieuwe notities aan te kunnen maken.

 

Vorig artikelOpvolger van de Samsung Galaxy Mini
Volgend artikelLenovo ThinkPad krijgt 4.0 in mei

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in