Succesvol kwartaal voor Samsung ondanks Note 7

Samsung heeft 2016 afgesloten als een matig jaar, vooral door de problemen rondom de Note 7. Hierdoor is Samsung flink wat inkomsten misgelopen, ook heeft het bedrijf flink kosten gemaakt vanwege de problemen. Toch heeft Samsung het kwartaal afgesloten met een flinke winst. 

Technologiebedrijf Samsung heeft in het laatste kwartaal van 2016 een winst geboekt van ruim 7,3 miljard euro. Analisten rekenden op een lagere winst vanwege de Note 7 problemen. Afgelopen kwartaal steeg de totale omzet  van Samsung naar 41,9 miljard euro.

Samsung heeft de stijging vooral te danken aan de verkoop van geheugenchips, beeldschermen en andere hardware. Naar die producten was behoorlijk vele vraag. Samsung is de grootste fabrikant van geheugenchips ter wereld.

Minder smartphones

De afgelopen drie maanden heeft Samsung minder smartphones verkocht. De problemen met de Galaxy Note 7 kostten het bedrijf volgens een schatting ruim 6 miljard dollar. Dit jaar komt Samsung met een aantal nieuwe smartphones, waaronder de nieuwe Galaxy S8.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here