Tele2 accepteert alleen nog klanten met 4G smartphone

Tele2 heeft besloten om verouderde smartphones welke geen ondersteuning bieden voor 4G te weren van het netwerk. Nieuwe Tele2-klanten of klanten die hun abonnement bij de provider verlengen, hebben vanaf 1 februari verplicht een 4G-toestel nodig. Anders wordt hun toestel geblokkeerd op het netwerk van Tele2. 

In Nederland heeft Tele2 alleen een eigen 4G-netwerk. Het 2G- en 3G-netwerk worden via het netwerk van T-Mobile gebruikt. Deze samenwerking tussen de beide bedrijven voor de oudere frequenties kost Tele2 geld. Tele2 huurt netwerkcapaciteit bij T-Mobile om 2G en 3G te kunnen ondersteunen. Ook het eigen 4G-netwerk kost veel geld voor het onderhoud. Tele2 wil zo snel mogelijk van de extra kosten.

De smartphones welke afgelopen jaar verschenen beschikken voor het grootste deel al over 4G. Wie een 3G-smartphone heeft in combinatie met een 4G-abonnement, kan nog gebruik maken van het netwerk. De nieuwe maatregelen zijn alleen van kracht wanneer er een nieuw abonnement wordt afgesloten. De blokkade houdt verder in dat de klant niet meer kan bellen, sms’en of internetten. Gebeld worden is nog wel mogelijk. Meer informatie is te vinden op de website van Tele2.

Vorig artikelTesla gaat 20 cent per kWh vragen voor gebruik Supercharger
Volgend artikelHuawei P10 en P10 Plus smartphones verschijnen in de lente van 2017

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in